Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο Γιάνης ξαναχτύπησε

Το νέο βιβλίο Βαρουφάκη για το καλοκαίρι του 2015 και οι διάλογοι-φωτιά με τον Τσίπρα

Ως κωμωδία ξαναγυρίζεται το δράμα που έζησε η χώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015!

Με την αείμνηστη εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη παρομοίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου τον… Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή όσα αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο νέο βιβλίο του, στο οποίο δημοσιεύει πτυχές της δραματικής διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015. «Βουγιουκλακίζει» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αυλωνίτου και τον παρομοίασε με «απατημένο σύζυγο»! Ο δε ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί επίσης να διακωμωδήσει την κατάσταση, σημειώνοντας στη σχετική ανακοίνωσή για τον κ. Βαρουφάκη: «Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».

Ο υπουργός Οικονομικών της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο βιβλίο του με τίτλο «Adults in the Room», μεταξύ άλλων, δημοσιεύει διαλόγους του με τον πρωθυπουργό και αποκαλύπτει πώς λαμβάνονταν καίριες αποφάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του στον πρωθυπουργό, όταν με άδεια τα κρατικά ταμεία και τις τράπεζες έτοιμες να κλείσουν, μαθαίνει ότι υπάρχουν 16 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;» αναρωτήθηκε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός, με τον ίδιο, όπως γράφει, να του απαντά «Αλέξη, αυτό είναι κλοπή» και τον πρωθυπουργό να επιμένει, λέγοντας: «Οταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα». Ο κ. Βαρουφάκης καταφέρεται εναντίον του Γιώργου Σταθάκη, ενώ χαρακτηρίζει τον Γιώργο Χουλιαράκη «αποστάτη» και «ιδανικό για να υπογράψει την παράδοσή μας στην τρόικα».

Το βιβλίο αναφέρεται και σε έναν από τους πρώτους «ζωηρούς» διαλόγους Τσίπρα – Βαρουφάκη, μετά την ανάληψη της εξουσίας, τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραλίγο να μείνει εκτός κυβέρνησης, προκειμένου να υπουργοποιηθεί ο τότε επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη στην κυβέρνηση σε οικονομικό υπουργείο, για να μη μας κατουράει απέξω» φέρεται ότι εξήγησε ο πρωθυπουργός στον κ. Βαρουφάκη, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που ο κ. Τσακαλώτος δεν ανέλαβε κάποιο οικονομικό χαρτοφυλάκιο.


Εντονες αντιδράσεις των κομμάτων

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για όσα αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του ζητά η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη». «Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις, τύπου Βενεζουέλας, με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες» σημειώνει, αναφέροντας ότι «σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή». Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα για τις αποκαλύψεις τόσο του κ. Βαρουφάκη όσο και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι η πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη ήταν δική του!

Να πάρει θέση για όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε το Ποτάμι τον πρωθυπουργό. «Κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της Ε.Ε., αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλήσαμε ποτέ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Συζητήσαμε για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, αλλά πάντα εντός της ευρωζώνης» δήλωσε ο Νίκος Φίλης, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

offer


{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...