Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Είδαν UFO μετά τα φονικά Ρίχτερ στην Κω

Τούρκοι κατέγραψαν περίεργο φωτεινό φαινόμενο! Χαμός με το βίντεο, που άναψε φωτιές στο διαδίκτυο

Τούρκοι κατέγραψαν περίεργο φωτεινό φαινόμενο! Χαμός με το βίντεο, που άναψε φωτιές στο διαδίκτυο

«Φωτιά» έχουν πάρει οι θεωρίες συνωμοσίας, οι ερμηνείες και οι συζητήσεις τις τελευταίες ώρες στην Αλικαρνασσό, καθώς θέλουν τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ να συνδέεται με εξωγήινη ζωή.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που κατέγραψε μια παρέα Τούρκων, λίγη ώρα μετά τον φονικό σεισμό στην Κω, στο οποίο εμφανίζονται περίεργα φωτεινά φαινόμενα στον ουρανό πάνω από την περιοχή.
Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα «Haberler», έκανε μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον σχολιασμό που το συνοδεύει, η παρέα των Τούρκων στην Αλικαρνασσό είδε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα μια φωτεινή μπάλα να ξεχωρίζει επίμονα στον σκοτεινό ουρανό.
Οπως είπαν, ενώ τα αστέρια τρεμόσβηναν, η μπάλα έβγαζε καθαρό και δυνατό φως, το οποίο εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν με περιοδικό ρυθμό.

Θεωρίες συνωμοσίας

Επειδή, μάλιστα, το έβλεπαν για αρκετή ώρα, είχαν την ευχέρεια χρόνου να βγάλουν την κάμερά τους και να το καταγράψουν. Αμέσως μετά την ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο, οι θεωρίες συνωμοσίας «άναψαν» στη γειτονική χώρα σχετικά με εξωγήινους που έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν, έπειτα από μεγάλες καταστροφές, όπως ισχυρίζονται ερευνητές του χώρου και αντίστοιχων φαινομένων.

Κάποιοι πιο… προσγειωμένοι απευθύνθηκαν σε ειδικούς επιστήμονες για να εξηγήσουν τι ήταν αυτό το έντονο φως στον κατά τα άλλα σκοτεινό ουρανό.
Οι ειδικοί λοιπόν συσχετίζουν το ουράνιο φαινόμενο όντως με τον σεισμό, για άλλον λόγο όμως. Οπως λένε, δεν αποκλείεται η λάμψη αυτή να οφείλεται σε αλληλεπιδράσεις αερίων που εκλύθηκαν από τη σεισμική δόνηση.

Μετασεισμοί σπέρνουν τον πανικό

f3 207

Την ώρα που η Κως προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές που άφησε πίσω ο φονικός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ, εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί που συνεχίζουν να ταρακουνούν τους κατοίκους και τους τουρίστες, με τους περισσότερους να σημειώνονται στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί.

Η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο αλλά και σε αρκετούς παραθεριστές, οι περισσότεροι από τους οποίους επιλέγουν τα βράδια να κοιμούνται σε ανοιχτό χώρο, σε ξαπλώστρες, σε κήπους ή στα αυτοκίνητά τους, με τον φόβο ότι ο Εγκέλαδος μπορεί να επισκεφτεί πάλι το νησί.

Την ίδια ώρα, συντετριμμένοι έφτασαν στην Κω, συνοδεία ενός ιμάμη, οι συγγενείς του αδικοχαμένου 39χρονου Τούρκου τουρίστα και παρέλαβαν τη σορό του. Ο Σινάν Κούρτογλου ήταν το ένα από τα δύο θύματα του φονικού σεισμού.
Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου οι δύο από τους συνολικά τέσσερις σοβαρά τραυματίες, ο 23χρονος Νορβηγός με ακρωτηριασμένα άκρα, ενώ διασωληνωμένος είναι ο 21χρονος πολυτραυματίας από τη Σουηδία.

Πάντως, ελάχιστες είναι οι σοβαρές ζημιές που έχουν καταγραφεί σε σπίτια και το βασικότερο πρόβλημα στο νησί είναι οι καταστροφές που υπέστη το λιμάνι. Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας από τους ειδικούς δύτες και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια ράμπα, ώστε να μπορέσουν να δένουν μεγάλα πλοία.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...