Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

«Άγιος Έρωτας spoiler»: Στην αντεπίθεση η Θάλεια

Μετά από όσα έχει περάσει στα χέρια του Παύλου,...

Το πολυβραβευμένο «Καπλάνι της βιτρίνας» επιστρέφει στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το θρυλικό «Καπλάνι της βιτρίνας» από τον Οκτώβριο ξανά στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κατερίνα Στεφανίδη και Μίτσελ Κρίερ στην πρώτη βόλτα με τον μπέμπη τους

Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της διανύει η...

Συνέβη στην Πάφο

Στη Μεγαλόνησο οι VIP από όλο τον κόσμο επιλέγουν...

Είδαν UFO μετά τα φονικά Ρίχτερ στην Κω

Τούρκοι κατέγραψαν περίεργο φωτεινό φαινόμενο! Χαμός με το βίντεο, που άναψε φωτιές στο διαδίκτυο

Τούρκοι κατέγραψαν περίεργο φωτεινό φαινόμενο! Χαμός με το βίντεο, που άναψε φωτιές στο διαδίκτυο

«Φωτιά» έχουν πάρει οι θεωρίες συνωμοσίας, οι ερμηνείες και οι συζητήσεις τις τελευταίες ώρες στην Αλικαρνασσό, καθώς θέλουν τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ να συνδέεται με εξωγήινη ζωή.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που κατέγραψε μια παρέα Τούρκων, λίγη ώρα μετά τον φονικό σεισμό στην Κω, στο οποίο εμφανίζονται περίεργα φωτεινά φαινόμενα στον ουρανό πάνω από την περιοχή.
Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα «Haberler», έκανε μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον σχολιασμό που το συνοδεύει, η παρέα των Τούρκων στην Αλικαρνασσό είδε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα μια φωτεινή μπάλα να ξεχωρίζει επίμονα στον σκοτεινό ουρανό.
Οπως είπαν, ενώ τα αστέρια τρεμόσβηναν, η μπάλα έβγαζε καθαρό και δυνατό φως, το οποίο εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν με περιοδικό ρυθμό.

Θεωρίες συνωμοσίας

Επειδή, μάλιστα, το έβλεπαν για αρκετή ώρα, είχαν την ευχέρεια χρόνου να βγάλουν την κάμερά τους και να το καταγράψουν. Αμέσως μετά την ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο, οι θεωρίες συνωμοσίας «άναψαν» στη γειτονική χώρα σχετικά με εξωγήινους που έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν, έπειτα από μεγάλες καταστροφές, όπως ισχυρίζονται ερευνητές του χώρου και αντίστοιχων φαινομένων.

Κάποιοι πιο… προσγειωμένοι απευθύνθηκαν σε ειδικούς επιστήμονες για να εξηγήσουν τι ήταν αυτό το έντονο φως στον κατά τα άλλα σκοτεινό ουρανό.
Οι ειδικοί λοιπόν συσχετίζουν το ουράνιο φαινόμενο όντως με τον σεισμό, για άλλον λόγο όμως. Οπως λένε, δεν αποκλείεται η λάμψη αυτή να οφείλεται σε αλληλεπιδράσεις αερίων που εκλύθηκαν από τη σεισμική δόνηση.

Μετασεισμοί σπέρνουν τον πανικό

Την ώρα που η Κως προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές που άφησε πίσω ο φονικός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ, εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί που συνεχίζουν να ταρακουνούν τους κατοίκους και τους τουρίστες, με τους περισσότερους να σημειώνονται στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί.

Η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο αλλά και σε αρκετούς παραθεριστές, οι περισσότεροι από τους οποίους επιλέγουν τα βράδια να κοιμούνται σε ανοιχτό χώρο, σε ξαπλώστρες, σε κήπους ή στα αυτοκίνητά τους, με τον φόβο ότι ο Εγκέλαδος μπορεί να επισκεφτεί πάλι το νησί.

Την ίδια ώρα, συντετριμμένοι έφτασαν στην Κω, συνοδεία ενός ιμάμη, οι συγγενείς του αδικοχαμένου 39χρονου Τούρκου τουρίστα και παρέλαβαν τη σορό του. Ο Σινάν Κούρτογλου ήταν το ένα από τα δύο θύματα του φονικού σεισμού.
Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου οι δύο από τους συνολικά τέσσερις σοβαρά τραυματίες, ο 23χρονος Νορβηγός με ακρωτηριασμένα άκρα, ενώ διασωληνωμένος είναι ο 21χρονος πολυτραυματίας από τη Σουηδία.

Πάντως, ελάχιστες είναι οι σοβαρές ζημιές που έχουν καταγραφεί σε σπίτια και το βασικότερο πρόβλημα στο νησί είναι οι καταστροφές που υπέστη το λιμάνι. Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας από τους ειδικούς δύτες και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια ράμπα, ώστε να μπορέσουν να δένουν μεγάλα πλοία.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι κυρίες που ξεχώρισαν με το στιλ τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Ούτε οι κυρίες που συνήθως δίνουν χρώμα στην πολιτική ή όπου βρεθούν κατάφεραν να... φωτίσουν το Προεδρικό Μέγαρο στην εκδήλωση του

Γνωστός τραγουδιστής χώρισε με ηθοποιό και τρεις μήνες μετά περιμένει παιδί από τη νέα του σύντροφο

Ο έρωτας με έρωτα περνάει αλλά ο τραγουδιστής βάλθηκε να τα κάνει όλα μαζί!

Απαστράπτουσα η Τίνα Μεσσαροπούλου στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Η Τίνα Μεσσαροπούλου επέστρεψε για λίγο από την Πάρο...

Παντρεύεται γνωστό ζευγάρι – Αυτή είναι η προαναγγελία γάμου

Καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται, δε γίνεται! Η προαναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν ανέδειξα ποτέ τον ωραίο μου εαυτό στην τηλεόραση, δεν το έπαιξα ποτέ γκόμενα»

Η γνωστή και πετυχημένη δημοσιογράφος μίλησε σε συνέντευξή της για την καριέρα της στην τηλεόραση.

Σπάνια εμφάνιση της Ναταλίας Λιονάκη – Η μοναχή Φεβρωνία στα εγκόσμια

Ταξίδι - αστραπή στην Κρήτη έκανε η μοναχή Φεβρωνία, που εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Φωτεινή Μπαρνασά: Τρόμος για την καλλονή του «My style rocks»

Από τις στιλιστικές δοκιμασίες του «My Style Rocks» στα decks νυχτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου και προσεχώς στο στούντιο ηχογράφησης.
spot_img
spot_img