Ανήλικοι dealers

Οικογένειες Ρομά στο Ζεφύρι μαθαίνουν σε παιδιά ακόμη και κάτω των δέκα ετών να πωλούν ναρκωτικά

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Από την κούνια στη… διακίνηση ναρκωτικών βάζουν οικογένειες Ρομά στο Ζεφύρι τα παιδιά τους, τα οποία, αν και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τα δέκα χρόνια τους, εκπαιδεύονται για να λειτουργούν αρχικά ως τσιλιαδόροι και σε δεύτερο χρόνο ως διακινητές, προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες των αστυνομικών.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τη «λαϊκή αγορά ναρκωτικών» του Ζεφυρίου, όπως ονομάζουν οι αστυνομικοί τον καταυλισμό των Ρομά, προκύπτει από τη δικογραφία και τη χαρτογράφηση που έκαναν οι Αρχές, έπειτα από τη δολοφονία του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής στο Μενίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν χαρτογραφήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, σχηματίζοντας παράλληλα δικογραφία σε βάρος έξι πολυμελών οικογενειών που διακινούν κάθε είδους ναρκωτικά.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συγκεκριμένες οικογένειες έχουν φτάσει στο σημείο να εκπαιδεύουν τα ανήλικα παιδιά τους, ακόμα και αυτά κάτω των 10 ετών, στη διακίνηση ναρκωτικών και στην παρατήρηση.

Σε ρόλο τσιλιαδόρου

Τα παιδιά μέχρι 10 χρόνων αναλαμβάνουν τον ρόλο του τσιλιαδόρου γύρω από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, για να μην κινούν υποψίες. Τα ανήλικα, μόλις δουν τα «καραβάνια» των τοξικομανών, ενημερώνουν άμεσα τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία διακινητές για να εμφανιστούν στο σημείο της δοσοληψίας, ενώ παράλληλα προσέχουν και ενημερώνουν για την παρουσία όχι μόνο ένστολων αστυνομικών, αλλά ακόμα και συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας.

Οι «άγουροι» διακινητές έχουν εκπαιδευτεί από τους γονείς τους να κρύβουν το «πράμα» κοντά στα σημεία διακίνησης, αλλά και στο πώς θα το μεταφέρουν στα χέρια των τοξικομανών.

Και όλα αυτά μια ανάσα από το δημοτικό σχολείο, το οποίο μόνο τυχαία δεν επελέγη από τους γονείς των… αμούστακων διακινητών να γίνει η «λαϊκή αγορά ναρκωτικών» του Ζεφυρίου.

Σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης στην περιοχή, τα παιδιά διακινητές μπαίνουν στο προαύλιο του σχολείου και το παίζουν μαθητές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Λαός και… εσπρεσάκι στο cafe των επώνυμων

Πολιτικές ίντριγκες, επιχειρηματικά deals, καβγάδες, κους κους και παρέλαση μοντέλων το...

Ο Πολύζος ήταν φύλακας άγγελος για την Ντενίση που χθες αποχαιρέτησε τη μητέρα της!

Ο Σωτήρης Πολύζος, πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, στέκεται βράχος στο...

Κάγκελα αλουμινίου, με τζάμι για το μπαλκόνι σας – Ποιότητα και αντοχή!

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη προτεραιότητα των...

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό Μητρώο Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) του Υπ. Υποδομών από τη minoanDesign

H εταιρία minoanDesign ανέπτυξε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (Ψηφιακό Μητρώο) για το...