Σαββατοκύριακο με κλειστά όλα τα μουσεία λόγω απεργίας

Μεσούσης της τουριστικής σεζόν, κλειστά θα είναι το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού

Μεσούσης της τουριστικής σεζόν, κλειστά θα είναι το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ – ΥΠΠΟ).

Οι λόγοι της απεργιακής κινητοποίησης είναι τα μείζονα προβλήματα που δημιουργούνται και θα ανακύψουν πολύ σύντομα στη συνολική λειτουργία του ΥΠΠΟΑ, εξαιτίας κυβερνητικών πράξεων και παραλείψεων, με σοβαρές επιπτώσεις σε αυτό.

Συνάντηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζητούν «την άμεση συνάντηση με συμμετοχή της υπουργού, της ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ. και του Ταμείου για τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων ενεργειών τα μέσα Σεπτεμβρίου και την εν συνεχεία έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης».

Ταυτόχρονα, ζητούν την άμεση προκήρυξη -με τον ορισμό συγκεκριμένων ημερομηνιών- των θέσεων 33 αρχαιολόγων και 200 αρχαιοφυλάκων.
Τέλος, στην ανακοίνωση απαιτείται η προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΥΠΠΟΑ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ