Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Παιχνίδια της μοίρας στην πτήση του θανάτου

Τραγωδία στη Λάρισα με μονοκινητήριο που καρφώθηκε σε χωράφι! Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες

Γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στην Αμφιλοχία και εκτός από τη μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, τους ένωνε το πάθος τους για τα αεροσκάφη. 

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Τους μάγευαν τα ταξίδια στον ελληνικό ουρανό και σε κάθε ευκαιρία φρόντιζαν να πετούν μαζί. Μαζί πέταξαν και για το μακρινό ταξίδι δίχως γυρισμό. Και το φευγιό τους βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και όλους όσοι γνώριζαν τον 34χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκο Γρηγορίου και τον 43χρονο φίλο του Διονύση Τσεκούρα, επιχειρηματία και λάτρη της αεροπλοΐας, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στη Λάρισα.

f2 1

Τραγικές φιγούρες, η σύντροφος του άτυχου Νίκου Γρηγορίου, η οποία εργαζόταν το μοιραίο βράδυ στο νοσοκομείο και τον αντίκρισε νεκρό, αλλά και η σύζυγος του Διονύση Τσεκούρα, η οποία έμεινε πίσω μόνη της με δύο ανήλικα παιδιά.

ff

Οι δύο άντρες πετούσαν μαζί, όπως έκαναν και άλλες φορές, αφού ήταν μέλη της Αερολέσχης Λάρισας. Αυτή έμελλε να είναι η τελευταία πτήση τους, αφού το μονοκινητήριο αεροσκάφος TL20, στο οποίο χειριστής ήταν ο 43χρονος (με περισσότερες από 100 ώρες πτήσης), συνετρίβη στην περιοχή Δένδρα Τιρνάβου, σε ένα χωράφι με αμυγδαλιές. Τα ίχνη του μοιραίου αεροσκάφους, ιδιοκτησίας του Διονύση Τσεκούρα, χάθηκαν από τα ραντάρ το βράδυ της Τετάρτης και τελικά η αναζήτηση έληξε με τραγικό τρόπο στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του, με τα άψυχα σώματα των δύο επιβαινόντων να είναι ακόμα δεμένα στα καθίσματα.

Σε επιφυλακή

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251ο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου εκτυλίχθηκε ακόμη ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Εκείνη τη βραδιά είχε εφημερία στο νοσοκομείο η σύντροφος του 34χρονου, η οποία είναι οφθαλμίατρος. Το νοσηλευτικό ίδρυμα τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχτεί πιθανό τραυματία ή νεκρό από την πτώση του αεροσκάφους. Λίγο αργότερα, η ίδια αντίκρισε το πτώμα του αγαπημένου της. Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμιζαν αρχαία τραγωδία, αφού η νεαρή γυναίκα κατέρρευσε, μη μπορώντας να αντέξει το κακό που τη βρήκε.

f5

Ο Νίκος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πέρασε στη Σχολή Ικάρων και πετούσε με αεροσκάφη Phantom και υπηρετούσε στην 348η Μοίρα. Οταν η Μοίρα έκλεισε, μετατέθηκε στην 120ή Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και υπηρετούσε ως χειριστής, ενώ παλιότερα είχε περάσει από μονάδα της 110ης Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας. Εως το 2013 ήταν χειριστής στα αεροσκάφη τύπου RF-4.

Το προφίλ του στο facebook, όπου συνήθιζε να ανεβάζει φωτογραφίες από την προσωπική και την επαγγελματική ζωή του, γέμισε με μηνύματα σπαραγμού από φίλους του, που θέλησαν να πουν με αυτόν τον τρόπο το τελευταίο «αντίο» στον χαμογελαστό επισμηναγό: «Phαντομάς δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι… Και εσύ ήσουν γεννημένος γι’ αυτό. Καλές πτήσεις εκεί πάνω, φιλαράκο» και «Κι αν η μοίρα το καλεί μια μέρα να πεθάνω, θέλω του χάρου το φιλί μες στο αεροπλάνο».

Αναφορικά με τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αυτά θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων. Πάντως, στην τελευταία επικοινωνία τους μέσω ασυρμάτου, στις 20.40 την Τετάρτη, είπαν ότι θα έκαναν μερικές αποπροσγειώσεις στον χωμάτινο διάδρομο του αεροδρομίου της Τερψιθέας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λυτάρης, τέτοιου είδους ελαφρά αεροσκάφη διαθέτουν μηχανισμό, ο οποίος σε περίπτωση ανάγκης προσγειώνει το αεροσκάφος με ασφάλεια: «Ουσιαστικά μετατρέπεται σε αλεξίπτωτο αν ο χειριστής προλάβει και τραβήξει τον μοχλό». Στην περίπτωση των δύο φίλων, προφανώς έγινε κάτι πολύ ξαφνικά ή πετούσαν χαμηλά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Ο χειριστής και ιδιοκτήτης του αεροσκάφους, ο 43χρονος Διονύσης Τσεκούρας, ήταν γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εμπορίας και της διανομής γνωστής επωνυμίας καφέ. Είχε κατορθώσει να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία στην περιοχή, αφού ήταν ο γενικός αντιπρόσωπος της εταιρίας Illy στη Θεσσαλία.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του, συντετριμμένοι, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 43χρονο, ο οποίος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Καλός οικογενειάρχης, άριστος επιχειρηματίας, άξιος χειριστής στην Αεροπορία και ωραία ψυχή είναι λίγοι από τους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Διονύση Τσεκούρα. Οπως λένε, «πετούσε με κάθε ευκαιρία που του δινόταν και ήταν τόσο μεγάλη η λατρεία του για τα αεροπλάνα που, αν μπορούσε να μας πετάξει όλους μαζί, θα το είχε κάνει».

Η χήρα του, Ελένη, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση από τη στιγμή που έμαθε το κακό νέο, αφού πρέπει να διαχειριστεί τον μεγάλο πόνο της και πλέον να σταθεί ως μητέρα και πατέρας μαζί στα δύο παιδιά τους. Η ίδια τον στήριζε σε κάθε κίνησή του και παρά τους φόβους της τον άφηνε να αφιερώνει άπλετο χρόνο στη μεγάλη αγάπη του, την αεροπλοΐα.

Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στις 18.30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα.

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...