Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Μπλόκο-εφιάλτης για αστυνομικό

36χρονος τρυπήθηκε από σύριγγα τοξικομανούς που πάσχει από AIDS

Εναν πραγματικό εφιάλτη που θα κρατήσει δύο χρόνια ζει τις τελευταίες ημέρες ένας 36χρονος αστυνομικός της Ασφάλειας, ο οποίος τρυπήθηκε από τη χρησιμοποιημένη σύριγγα ενός τοξικομανούς που πάσχει από AIDS και υποβάλλεται σε αλλεπάλληλες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον ιό!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Το περιστατικό, που ήρθε τώρα στο φως τις δημοσιότητας, συνέβη στις 24 Ιουλίου στο Μενίδι, όταν μια περιπολία αστυνομικών σταμάτησε δύο τοξικομανείς για να τους υποβάλει σε έλεγχο. Οταν οι δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να τους κάνουν σωματικό έλεγχο ο ένας το έβαλε στα πόδια. Αμέσως ο 36χρονος αστυνομικός τον καταδίωξε και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει λίγα μέτρα πιο μακριά. Ομως τη στιγμή που έκανε έρευνα στο τσαντάκι μέσης που είχε ο τοξικομανής τρυπήθηκε στο δάχτυλο από μια χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε αφήσει μέσα!

Μόλις ο τοξικομανής κατάλαβε πως ο αστυνομικός είχε τρυπηθεί από τη σύριγγα, τον ενημέρωσε ο ίδιος πως είναι οροθετικός. Ωστόσο, προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε εξεταστεί από γιατρούς στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και του είχαν χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή που κρατά για μήνες τον ιό HIV σε κατάσταση ύπνωσης.

Εξετάσεις

Φυσικά οι διαβεβαιώσεις του δεν καθησύχασαν τον αστυνομικό, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την υπηρεσία του για το συμβάν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές αναλύσεις που του έγιναν ακόμα και για ηπατίτιδα τύπου Β βγήκαν αρνητικές. Ομως, για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα και να βγουν σαφή συμπεράσματα, θα πρέπει να γίνουν όλες οι εξετάσεις και η καλλιέργεια, που θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 30 ημερών.

Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά, τόσο για την ηπατίτιδα όσο και για τον ιό του AIDS, μετά την παρέλευση των 30 ημερών ο 36χρονος αστυνομικός θα μπει σε μια διαδικασία εξετάσεων που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον δύο ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί πλήρως ότι δεν έχει μολυνθεί από κάποια σοβαρή ασθένεια! Ηδη έχει λάβει αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του, ώσπου να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικός χρειάζεται να μπει σε αυτή την εφιαλτική διαδικασία. Κυρίως οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, που πραγματοποιούν ελέγχους σε τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας, έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με εξαρτημένα άτομα τα οποία τους απειλούν με σύριγγες, λέγοντας πως είναι μολυσμένοι από διάφορες ασθένειες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...