Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Kανόνι για τα Hondos Center Πολυκαταστήματα

Πτώχευση λόγω χρεών σε προμηθευτές, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Τέλος εποχής σήμανε για την εταιρία Hondos Center Πολυκαταστήματα (ή Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα), την οποία ελέγχει ο Γιώργος Χόντος, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την πτώχευσή της. Πρόκειται για τρία καταστήματα της φίρμας, αφού τα υπόλοιπα τα διαχειρίζονται τα άλλα τέσσερα αδέλφια της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας!

Ειδικότερα, η πτώχευση αφορά ένα μόνο τμήμα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, το οποίο διαθέτει ξεχωριστό ΑΦΜ και αποτελείται από τα καταστήματα της οδού Πατησίων, της οδού Ιπποκράτους και της Νέας Ιωνίας. Τα υπόλοιπα συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους ως ξεχωριστές νομικές οντότητες. Οπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013 για την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77.500.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 24.300.000 ευρώ αφορούν τους προμηθευτές. Οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8.000.000 ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται σε 18.500.000 ευρώ.

Τα χρέη

Αντίστοιχα, τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και Εφορία ξεπερνούν τα 9.000.000 ευρώ. Για τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις. Οι οικονομικές δυσχέρειες της Hondos Παλλάς είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας το 2013.

«Τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε., εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει» είχε διευκρινίσει τότε με ανακοίνωσή της η Hondos Center.

Ο «εμφύλιος» στην οικογένεια Χόντου

Τα Hondos Center ανήκουν στα αδέλφια Νίκο, Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Γιώργο. Ομως ο τελευταίος, στον οποίο ανήκε η εταιρία Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, αποκηρύχτηκε επαγγελματικά από τα υπόλοιπα αδέλφια.

Η οικογένεια Χόντου κατάγεται από τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) στην Ευρυτανία. Τα πρώτα χρόνια τα αδέλφια εργάζονταν σκληρά, αρχικά ως πλασιέ και στη συνέχεια ως περιπτερούχοι στην οδό Σταδίου. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου. Σταθμός στην εξέλιξή της ήταν η επέκτασή της μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center έγινε ευρέως γνωστή.

Τα τελευταία χρόνια η αλυσίδα έχει υποκύψει στην κρίση και τον έντονο ανταγωνισμό, με συνέπεια να διαθέτει 40 καταστήματα, τα οποία ανήκουν σε ξεχωριστές εταιρίες και η καθεμία ελέγχεται από έναν αδελφό.

Η πτώχευση της Hondos Center Πολυκαταστήματα δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και ακίνητά της έχουν βγει στο παρελθόν σε πλειστηριασμό. Πριν από περίπου τρία χρόνια είχαν συλληφθεί για χρέη ύψους 3.552.054,91 ευρώ προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ο Γιώργος και η Ελένη Χόντου και ο Στέφανος Κωστούλας, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...