Μετρό: Επιβάτες-σαρδέλες λόγω αραιών δρομολογίων

Την αίσθηση της άδειας πόλης και της χαλαρότητας στους δρόμους της Αθήνας στην «καρδιά» του Αυγούστου καταστρέφουν οι εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μεταφοράς. Οι μετακινήσεις στην πόλη έχουν μετατραπεί σε γολγοθά, καθώς τα δρομολόγια είναι αραιά, ο κλιματισμός ανύπαρκτος και οι επιβάτες ο ένας πάνω στον άλλον στις αποβάθρες του μετρό και τις στάσεις λεωφορείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χρονική απόσταση μεταξύ των δρομολογίων του μετρό στις 8 το πρωί, που θεωρείται ώρα αιχμής, καθώς οι πολίτες πηγαίνουν στις εργασίες τους. Αν και συνήθως απέχουν τρία λεπτά το ένα από το άλλο, τον Αύγουστο η αναμονή κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και 12 λεπτών!

Αφόρητη κατάσταση

Μάλιστα, εξαιτίας των καθυστερήσεων, οι αποβάθρες γεμίζουν ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να μη χωρούν όλοι οι επιβάτες στον επόμενο συρμό και κάποιοι να αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν τελειώνουν με την πολυπόθητη επιβίβαση. Στους συρμούς πρώτης γενιάς η κατάσταση είναι αφόρητη, καθώς δεν διαθέτουν κλιματισμό, φαινόμενο που συναντάται και σε αυτούς του Ηλεκτρικού, με τους επιβάτες να καταγγέλλουν ότι ο κλιματισμός είναι συχνά εκτός λειτουργίας.

Παρόμοια εικόνα σαρδελοποίησης επιβατών επικρατεί και στα λεωφορεία. Η αναμονή στη στάση για ένα δρομολόγιο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 40 λεπτά!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...