Καβάλα: Τιμητική βράβευση σε στρατιώτες που έσωσαν τρεις λουομένους

Χάρη στις έγκαιρες και αποτελεσματικές επεμβάσεις τριών στρατιωτών, που υπηρετούν τη θητεία τους στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής, λίγο έξω από την πόλη της Καβάλας, σώθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές τον περασμένο Ιούλιο. Για τον λόγο αυτόν ο διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, τους απένειμε τιμητικά βραβεία σε μια σεμνή τελετή, που έγινε μέσα στις παραθεριστικές κατοικίες των αξιωματικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΣ, βραβεύτηκε ο στρατιώτης Γεώργιος Κουτρουλός διότι, «εκτελώντας υπηρεσία ως ναυαγοσώστης του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, στις 4 Ιουλίου, επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να αφιχθεί το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ».

Για τις σωτήριες παρεμβάσεις τους βραβεύτηκαν, επίσης, οι στρατιώτες του Υγειονομικού Σώματος Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρος Βαρταπετιάν, καθώς «ο μεν πρώτος ως ιατρός και ο δε δεύτερος ως νοσοκόμος του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, στις 29 Ιουλίου, παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ.

Συγκεκριμένα, μετά τη διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ, με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ