Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Πάνε και έρχονται

Πολλοί… μαέστροι επισκέπτονται την Ελλάδα, που κινείται στον ρυθμό των μνημονίων

«Πύλη εισόδου» για τη διεθνή διπλωματία έγινε ξαφνικά η Αθήνα. Μέσα σε λίγους μήνες πέρασαν από την ελληνική πρωτεύουσα η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Σιμόν Πέρες, ο Ενρίκο Λέτα (που αναμένεται στα τέλη του μήνα) και τώρα ο Αμερικανός Λιου.

Χθες έφθασε στην Αθήνα το δεξί χέρι του Ομπάμα, ο 57χρονος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Ο Αμερικανός έρχεται αμέσως μετά την αναχώρηση Σόιμπλε και η παρουσία των δύο ισχυρότερων οικονομιών, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, στην Αθήνα μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ επιθυμεί κούρεμα του ελληνικού χρέους και το Βερολίνο το αρνείται.

«Οι Ελληνες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Τζακ Λιου από τη Σύνοδο των G20, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να γνωρίσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στην Αθήνα συζητήθηκαν και λεπτομέρειες αναφορικά με το ταξίδι του κυρίου Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Αμερικανό ομόλογό του, παρόντων του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε τον κ. Λιου τεχνοκράτη και οπαδό της θεωρίας του Κέινς και είπε πως «αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς, ενώ δεν έδειξε να ανησυχεί για κάτι».

Στη συνέχεια ο κ. Λιου γευμάτισε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στην επίσημη δήλωσή του ο πρωθυπουργός στάθηκε στις προφανείς, όπως είπε, προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτές της ανάπτυξης και της σταθερότητας.

Ο Αμερικανός μίλησε με θετικά λόγια για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ καλωσόρισε τη χώρα μας «στον δρόμο της ανάκαμψης».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος βλέποντας ότι η Ελλάδα λαμβάνει την απαιτούμενη δράση» σημείωσε ο κ. Λιου, συμπληρώνοντας ότι αυτά που έχει επιτύχει μέχρι τώρα η χώρα μας είναι σημαντικά. Ετσι η δήλωση στήριξης που προσδοκούσε η Ελλάδα έγινε.

Κώστας Ζαφειρίου

[email protected]

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....