Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Εργα και ημέρες» της «Greek Mafia»

Πολυσέλιδο βούλευμα-σοκ του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς! Στο εδώλιο ο Βλαστός, η εξαδέλφη του Λίτσα και ο Σκαφτούρος

Ολόκληρο τόμο από 468 σελίδες αποτελεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, που περιγράφει τα «έργα και τις ημέρες» της λεγόμενης «Greek Mafia», που εκτελούσε από συμβόλαια θανάτου, απαγωγές, τοκογλυφίες και εκβιασμούς, μέχρι επενδύσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος με έδρα τις Φυλακές Κορυδαλλού, και παραπέμπει σε δίκη 26 κατηγορουμένους. 

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Δίπλα δίπλα στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν ο βαρυποινίτης εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Βλαστός και η εξαδέλφη του Λίτσα, η οποία «έκαψε» τα σχέδια του συνδικάτου του εγκλήματος. Ανάμεσα στα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονται στο βούλευμα και θα οδηγηθούν σε δίκη είναι και του Γιάννη Σκαφτούρου, στον οποίο επίσης έχει αποδοθεί αρχηγικός ρόλος στην οργάνωση. Αντιθέτως, απουσιάζει ο πρώην κρατούμενος Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία, ενώ ήρθησαν και οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί.

«Χρυσές μίζες»

Αλλος κατηγορούμενος στην υπόθεση που δεν θα καθίσει στο σκαμνί είναι ο καταδικασθείς για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός είχε κατηγορηθεί ότι έδωσε πληροφορίες στον Σκαφτούρο για τα χρήματα που είχε ο πρώην συνεργάτης του στο υπουργείο Γιάννης Σμπώκος.

Το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς είναι επιβαρυντικό για τα μέλη της «εταιρίας εκβιαστών». Αποδίδει πρωταγωνιστικούς ρόλους στον Παναγιώτη Βλαστό και στην εξαδέλφη του, η οποία εξελίχθηκε στην πορεία σε «βαθύ λαρύγγι». Κατά το βούλευμα, μάλιστα, η 46χρονη έκανε για χρόνια τις βρόμικες δουλειές του συνδικάτου.

«Τρία χρόνια διαχειρίστηκα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου, 2.000.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ήταν περίπου 800.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν κυρίως από τοκογλυφίες» είχε αναφέρει η Λίτσα σε μία από τις καταθέσεις της στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών. Οι σχέσεις της με τον εξάδελφό της και διαβόητο «φιλοξενούμενο» των φυλακών διαταράχθηκαν όταν «έχασε» 250.000 ευρώ. Ο Βλαστός τής ζήτησε να τα επιστρέψει και αυτή είπε ότι τα πέταξε στη βιασύνη της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει… πόλεμος!

«Για να μη σας τινάξω όλους στον αέρα, πες μου πού είναι τα λεφτά. Είστε όλοι για ξεκλήρισμα. Θα σας καθαρίσω όλους» φέρεται ότι λέει ο περιβόητος βαρυποινίτης σε μία από τις συναντήσεις τους στον Κορυδαλλό, λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση μιας βόμβας 30 λίτρων έξω από το σπίτι της 46χρονης στη Μεταμόρφωση, η οποία όμως δεν εξερράγη!

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή και της εισαγγελέως Σοφίας Πετράκη και στις απόπειρες απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τον Κορυδαλλό και τις Φυλακές Τρικάλων. Αναλυτικές περιγραφές υπάρχουν για το «συμβόλαιο» θανάτου για πολύ γνωστό δικηγόρο, ο οποίος φέρεται ότι «έφαγε» 1.000.000 ευρώ από φίλο του Βλαστού, και για τη σχεδιαζόμενη απαγωγή διευθυντικού στελέχους μεγάλης τράπεζας, τον οποίο τα μέλη του κυκλώματος αποκαλούσαν με το συνθηματικό παρατσούκλι «Μπούμπης»!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η «ESPRESSO»

Το βούλευμα των 468 σελίδων για τη μαφιόζικη οργάνωση των Φυλακών Κορυδαλλού υιοθετεί την πρόταση της αντιεισαγγελέως Εφετών Πειραιώς Βασιλικής Βλάχου, την οποία είχε δημοσιεύσει η «Espresso». Σε αυτό, η εισαγγελική λειτουργός είχε εισηγηθεί να παραπεμφθούν σε δίκη το δίδυμο Βλαστός – Σκαφτούρος και η Ευαγγελία Βλαστού. Αντιθέτως, είχε προτείνει την απαλλαγή του Βασίλη Στεφανάκου και του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Μετά από μια προδικασία η οποία διήρκεσε δυόμισι χρόνια και την ανάκριση διεξήγαγαν δύο διαφορετικοί ειδικοί ανακριτές Διαφθοράς, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, ο εντολέας μου απηλλάγη από κάθε κατηγορία εις βάρος του» δήλωσε για την απαλλαγή του Βασίλη Στεφανάκου ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Παναγιώτης Κάσσης.

Καταπέλτης ήταν η αντιεισαγγελέας για τον Παναγιώτη Βλαστό, για τον οποίο ανέφερε πως «ενεργώντας από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Ιωάννη Σκαφτούρο διηύθυνε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα (οργάνωση)». Σκοπός δε της οργάνωσης ήταν οι αρπαγές προσώπων, οι εκβιάσεις με την αιτιολογία της παροχής προστασίας, η εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η χορήγηση τοκογλυφικών δανείων και άλλα αδικήματα.

Οσον αφορά τη 46χρονη Λίτσα της οργάνωσης, σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα Εφετών, «υπήρξε στενή συνεργάτις του Παναγιώτη Βλαστού και άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του, η οποία εκτελούσε πιστά και απαρέγκλιτα τις εντολές του και υποστήριζε με κάθε τρόπο την εγκληματική του δράση».

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...