Ποια είναι η καλύτερη ώρα για sex?

Τα συμπεράσματα νέας έρευνας για τη στιγμή της ημέρας που τα δύο φύλα βρίσκονται σε full φόρμα

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε στις 7.30 το πρωί δεν είναι… σεξ, καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε. Ερευνητές που αναζήτησαν την ιδανική ώρα για το σεξ συμπέραναν ότι θα σας φτιάξει τόσο τη διάθεση όσο και την ημέρα ολόκληρη.

Από την
Αλεξία Κοσίνα

Στην έρευνά τους οι ειδικοί της Forza Supplements, με τη βοήθεια χιλίων υγιών και δραστήριων ανθρώπων και των δύο φύλων, διαπίστωσαν ότι στις 7.30 το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για σεξ, με την προϋπόθεση να ξυπνήσει κανείς στις 6.45 και να έχει κοιμηθεί στις 22.10.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα επίπεδα ενέργειας του σώματος βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ύστερα από μια ξεκούραστη νύχτα, κάτι που σημαίνει ότι και τα δύο φύλα έχουν περισσότερη αντοχή. Επίσης, το σεξ δίνει ώθηση στην έκκριση ενδορφινών, των ορμονών που μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλά όλη την ημέρα.

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στους καλύτερους χρόνους για τις πιο συνήθεις δραστηριότητες της ημέρας. Ιδανικό θεωρούν να πηγαίνει κανείς για τρέξιμο στις 7.00 το πρωί, διότι ο οργανισμός μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες, δεδομένου ότι τα επίπεδα σακχάρου, ινσουλίνης και γλυκογόνου είναι χαμηλότερα από τα φυσιολογικά, και να παίρνει πρωινό στις 7.15.

Η ικανότητα συγκέντρωσης αγγίζει το ζενίθ τρεις ώρες μετά το ξύπνημα, αλλά τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν στις 15.30 και στις 20.15, οπότε έχουμε ανάγκη ένα σνακ. Τέλος, η καλύτερη ώρα για ένα ποτό είναι στις 18.10, τέσσερις ώρες πριν από την κατάκλιση, ώστε να μην επιβαρύνεται το συκώτι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...