Ο Φ. Μπόμπολας “άρπαξε” 800.000 ευρώ από το πρακτορείο Ευρώπη πριν την κατάρρευσή του

Οι εκδότες υποστηρίζουν πως πρόκειται περί οργανωμένης εξαπάτησής τους καθώς υπεξαιρέθηκαν χρήματα τα οποία τους οφείλονταν.

Λίγες εβδομάδες πριν από την οριστική κατάρρευσή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση του Capital.gr, το Πρακτορείο Διανομής Τύπου “Ευρώπη”, συμφερόντων του ομίλου Πήγασος, του Φώτη Μπόμπολα, κατέβαλε στις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ, το ποσό των 800.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό που οφειλόταν στους εκδότες – πελάτες του πρακτορείου, στους οποίους και θα έπρεπε να είχε καταβληθεί. 

Η “έκτακτη” αυτή καταβολή προς τις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ επέτεινε το πρόβλημα ρευστότητας του Πρακτορείου εντός του Ιουλίου, αφού την ίδια περίοδο είχε σταματήσει και η έκδοση των εφημερίδων της Πήγασος, Έθνος και Έθνος της Κυριακής. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ίδια περίοδο είχε συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Πρακτορείου, καθ’ υπόδειξη τόσο του Φ. Μπόμπολα –ο οποίος μέχρι τέλους καθοδηγούσε τις ενέργειες– όσο και του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου (όπως ανέφερε από χθες το Capital.gr ο κ. Παπαδόπουλος παραιτήθηκε τη Δευτέρα), του εκτελεστικού προέδρου, κ. Παναγούλια καθώς και του οικονομικού διευθυντή, Σπύρου Δουλφή, που είναι και τα εναπομείναντα εκτελεστικά μέλη και είχαν αποφασίσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ! 

Ενώ η Πήγασος και οι Εκδόσεις Έθνος ΑΕ με την ιδιότητα των βασικών μετόχων του Πρακτορείου ενέκριναν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό να καταβάλουν χρήματα για την εξυγίανσή του και τη συνέχιση της δραστηριότητάς του, εντέλει αφαίμαξαν την τελευταία εναπομείνασα ρευστότητά του. 

Σύμφωνα με καταγγελίες εκδοτών αλλά και άλλων πηγών που έχουν γνώση του θέματος, είναι προφανές ότι ο ίδιος ο Φ. Μπόμπολας αλλά και τα εκτελεστικά στελέχη του Πρακτορείου Ευρώπη προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια στους εκδότες –  πελάτες ώστε αυτοί να μην αποχωρήσουν και να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενώ ταυτόχρονα αντλούσαν ποσά προς ίδιον όφελος. 

Η ΑΜΚ δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς, αφού κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε ως το τέλος της περιόδου της αύξησης, που ήταν η 4η Αυγούστου. Την ίδια περίοδο ο Φ. Μπόμπολας διέρρεε προς πάσα κατεύθυνση πως έχει κλείσει συμφωνία με τον όμιλο Σαββίδη ώστε να μπει κι εκείνος μέτοχος στο Πρακτορείο προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά. Όπως αποδείχθηκε ο όμιλος Σαββίδη όχι μόνο δεν συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ο Φώτης Μπόμπολας ισχυριζόταν, αλλά δεν κατέβαλε ούτε καν το ευτελές ποσό των 156.000 ευρώ που ήταν και η τιμή εκπλειστηρίασής του για να αποκτήσει το 26,5%. 

Οι εκδότες υποστηρίζουν πως πρόκειται περί οργανωμένης εξαπάτησής τους καθώς υπεξαιρέθηκαν χρήματα τα οποία τους οφείλονταν. 

Το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Παπαδόπουλο ώστε να επιβεβαιώσει (ή να διαψεύσει) τις παραπάνω καταγγελίες, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς το κινητό του είναι συνεχώς κλειστό.

Το Capital.gr προσπάθησε αντίστοιχα να επικοινωνήσει και με τον εκτελεστικό πρόεδρο, κ. Παναγούλια, για να εκμαιεύσει τη δική του θέση, αλλά ούτε αυτό κατέστη εφικτό. 

Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής του Πρακτορείου, Σπύρος Δουλφής, έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει ακόμη και την είσοδο στο Πρακτορείο εκπροσώπων των εκδοτικών επιχειρήσεων, οι οποίοι απεγνωσμένα ζητούν τα χρήματά τους. 

Σημειώνεται ότι υπάρχουν υπόλοιπα του δικτύου υποπρακτόρων τα οποία είναι ικανά να ικανοποιήσουν, έστω κι εν μέρει τις απαιτήσεις προς τους εκδότες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των εκδοτών τα υπόλοιπα αυτά σχεδιάζονται από τη  διοικητική ομάδα του Πρακτορείου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών υποχρεώσεών του, ώστε να αποφύγουν οι ίδιοι άλλες ποινικές κυρώσεις. Συνεχίζουν να υπεξαιρούν δηλαδή τα χρήματα που ανήκουν στις εκδοτικές επιχειρήσεις προς ίδιο όφελος. 

Περαιτέρω έρευνα πρόκειται επίσης να γίνει σύντομα σε σχέση με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για “καπέλα” τα οποία το Πρακτορείο Ευρώπη έβαζε στο “Έθνος” και στο “Έθνος της Κυριακής”, ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου του, προκειμένου να αποσπά μεγαλύτερα διαφημιστικά κονδύλια από την αγορά. Και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: Capital.gr

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Τζο Μπάιντεν έσπασε τον αστράγαλό του παίζοντας με τον γερμανικό ποιμενικό του

Τα παιχνίδια με τον Μέιτζορ, τον γερμανικό ποιμενικό του, βγήκαν ξινά...

Επενδυτής «μαϊμού»! Έταζε bitcoins σε 46χρονο και του «έφαγε» 11.500 ευρώ

Απατεώνας ήταν τελικά ο... επενδυτής που τηλεφώνησε σε έναν 46χρονο σε...

Τσάκωσαν τρεις πιτσιρικάδες που «έγδυναν» ντελιβεράδες

Χειροπέδες στα κλεφτρόνια των ντελιβεράδων φόρεσαν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ...

Κραυγή αγωνίας μάνας ναυτικού του δεξαμενόπλοιου που έχει πέσει στα χέρια πειρατών

«Τα παιδιά μας κινδυνεύουν»Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η...

Μέσω διαδικτύου η απονομή των 22ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα»

«Η βασίλισσα της ομορφιάς», «Ο πατέρας», «Του Κουτρούλη ο γάμος» και...

Έρευνα των Αρχών για την περίεργη υπόθεση με τις τέσσερις θυρίδες των συζύγων επιφανών επιχειρηματιών

Κυνηγώντας τον... άφαντο θησαυρό!Από τη Νάντια ΑλεξίουΣε υπαλλήλους οι οποίοι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εspresso Girl: Ειρήνη Πλασκασοβίτη

Φιλοδοξεί να ανοίξει το δικό της φυσικοθεραπευτήριο και θέλει τον άντρα συνειδητοποιημένο και... μπρουτάλ!Η 20χρονη Ειρήνη γεννήθηκε στην πανέμορφη Κέρκυρα, σπούδασε βοηθός Φυσικοθεραπείας στον...

Ζώδια: Προβλέψεις Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Φροντίστε να γίνετε πιο φιλικοί με άτομα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Μην πιέζετε τις καταστάσεις, γιατί είναι πολύ πιθανή η ρήξη...

Έτσι τον θέλει τον άντρα η Ιωάννα Μαλέσκου (video)

Ο Πέτρος Λαγούτης αποκάλυψε στην εκπομπή «Φλερτ», ότι δεν θέλει να ξανασυνάψει σχέση με ηθοποιό.Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις η Ιωάννα Μαλέσκου προχώρησε σε...

Αυτή θα είναι η κριτική επιτροπή του «House of Fame» (video)

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν πολλά projects φαίνεται ότι θα καθηλώσουν τους τηλεθεατές της prime time ζώνης μπροστά από την τηλεόρασή τους.Ένα show το οποίο...

Μπήκε στην κουζίνα η Ελένη Μενεγάκη!

Η Ελένη Μενεγάκη μπήκε στην κουζίνα και μαγειρεύει για ακόμα μια φορά νόστιμες συνταγές. Μάλιστα η αγαπημένη παρουσιάστρια με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό...