Υπουργοί στην πρίζα

Συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο εκτός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου θα συμμετάσχουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Μιχελάκης, Κωστής Χατζηδάκης και φυσικά το οικονομικό επιτελείο υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Στην πρίζα βάζει τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης στις δομές και στο προσωπικό που εποπτεύουν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο ακόμα 4.800 υπάλληλοι πέραν των δημοτικών αστυνομικών.

Με βασικό αντικείμενο τη διαθεσιμότητα 8.296 δημοσίων υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο και άλλων 12.500 εργαζομένων στο κράτος μέχρι τα τέλη του 2013, συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν εκτός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και φυσικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρωθυπουργός θα θέσει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους επισημαίνοντας ότι αν δεν προετοιμαστούν άμεσα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που λήφθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί) προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Για το «κύμα» του Σεπτεμβρίου -υπολείπονται ακόμη 8.296 υπάλληλοι- θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στις 23 του μήνα 3.496 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας και αναζητούνται ακόμη 4.800 πλεονάζοντες υπάλληλοι για να ολοκληρωθεί ο στόχος των πρώτων 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων εκτιμάται ότι θα τεθούν τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη με τους φορείς που εποπτεύουν προκειμένου να επισπεύσουν την αξιολόγηση των δομών τους, απ’ όπου υπολογίζεται ότι θα τεθούν σε κινητικότητα αθροιστικά περίπου 3.000 υπάλληλοι, με εξαίρεση τους ενστόλους. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, που χθες επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πολυνομοσχέδιο, έχει αναλάβει εποπτικό ρόλο για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού. Τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με συναδέλφους του για να διαπιστώσει την πρόοδο των νέων οργανογραμμάτων.

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι για να επιβλέπει τη συνολική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, αλλά χρειάζεται η συνδρομή όλων των υπουργών για να επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι» δήλωσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια στέλνοντας μήνυμα στους συναδέλφους του υπουργούς.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ