Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Οι κάτοικοι ούρλιαζαν: «Παναγία, σώσε μας»

Η κόλαση του Δάντη σε Κάλαμο, Βαρνάβα, Καπανδρίτι

sev4ed562 copyΓια ολιγωρία των Αρχών την πρώτη μέρα της μεγάλης φωτιάς που έπνιξε το λεκανοπέδιο της Αττικής έκαναν λόγο οι απίστευτες καταγγελίες των κατοίκων στην «Espresso». 

Από τον
Μίλτο Σακελλάρη

«Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι στον Κάλαμο. Θα μπορούσαν να την έχουν σβήσει πολύ γρήγορα, αν πέταγαν τα εναέρια μέσα από την πρώτη στιγμή. Ας ελπίσουμε να μας σώσει η Παναγία και να γίνει ένα θαύμα για να γλιτώσουμε» ούρλιαζε με δάκρυα στα μάτια κάτοικος της περιοχής.

«Για ακόμη μία φορά μάς έχουν εγκαταλείψει. Ακούμε τις εκρήξεις από τα γκαζάκια στα σπίτια που καίγονται. Βλέπουμε τη φωτιά να έρχεται καταπάνω μας και κανείς δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Ως πότε θα είμαστε αβοήθητοι; Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια και κανείς δεν μας προστατεύει. Απλά παρατηρούν την πυρκαγιά, την έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη. Ολο το βράδυ βρέχαμε τα σημεία, γιατί βλέπαμε τη φωτιά να έρχεται» ανέφερε μία γυναίκα, η οποία παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια τη φωτιά να καίει το πευκοδάσος και να πλησιάζει το σπίτι της στον Κάλαμο.

Τη Δευτέρα, ανάμεσα στους πυκνούς και αποπνικτικούς καπνούς στον Βαρνάβα, μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε στην «Espresso» ότι οι φωτιές ήταν ανθρώπινο έργο. «Δεν περιμέναμε πως η φωτιά θα έρθει από τον Κάλαμο στον Βαρνάβα. Μας πήραν φίλοι μας και μας το είπαν. Δεν γνωρίζω πώς έφτασε μέχρι εδώ η φωτιά μέσα σε μία νύχτα και εξαπλώθηκε με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μία γυναίκα έβρεχε με λάστιχο την αυλή της, καθώς η φωτιά απείχε λίγα μέτρα από την εξοχική κατοικία της. Σπίτια κάηκαν, ενώ άλλα υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές. «Το σπίτι μου κάηκε και μας φιλοξενεί ένας φίλος μας, μαζί με άλλες τέσσερις οικογένειες, περιμένοντας την Πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της και να σβήσει επιτέλους τη φωτιά…» δήλωσε κάτοικος από το Μετόχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ► 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «Espresso» ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ
Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος
ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής διασκέδαζαν το βράδυ της Κυριακής σε glam εστιατόριο της Μυκόνου 

Η Ιερά Μονή Αναλήψεως γλίτωσε από θαύμα

Οι φλόγες περικύκλωσαν από τρία διαφορετικά ενεργά μέτωπα το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αναλήψεως στο Καπανδρίτι, το μεσημέρι της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί. Οπως είπαν πυροσβέστες στην «Espresso», νωρίς το απόγευμα η φωτιά που έκαιγε πευκοδάσος περικύκλωσε τη μονή, η οποία γλίτωσε από θαύμα.

4201239

«Η Παναγία μάς έσωσε. Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου μπορεί να κάηκε το δάσος, αλλά το μοναστήρι μας σώθηκε» μας είπε κάτοικος της περιοχής.

Το πρωί της ίδιας μέρας από τον πύρινο εφιάλτη γλίτωσε την τελευταία στιγμή το σπίτι του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα στον Βαρνάβα.

sev4ed562Από νωρίς βρισκόταν εκεί η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία κατέβρεχε διαρκώς τους χώρους με ένα λάστιχο, καθώς η φωτιά είχε φτάσει στα 300 μέτρα από το σπίτι της.

—-

Πύρινος εφιάλτης για Ζάκυνθο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο νομός Ηλείας

Εφιαλτικές ώρες έζησαν και χθες, για πέμπτη μέρα, οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στη Ζάκυνθο, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας με το μεγάλο πύρινο μέτωπο, έχοντας ως αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που δυσχέραιναν το έργο τους.

Στη μάχη της πυρόσβεσης ρίχτηκαν περισσότεροι από 100 άνδρες, ενώ ξημερώνοντας Δεκαπενταύγουστος άρχισε τις ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Τα μέτωπα στο Καταστάρι, στο Κοιλιωμένο και το Παλιό Χωριό ήταν εκείνα που προβλημάτιζαν τις δυνάμεις. Το μέτωπο που απαίτησε τη μεγαλύτερη προσοχή στο νησί ήταν εκείνο που πλησίαζε τον Αγαλά, όπου οι Αρχές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν το χωριό.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στο νησί του Ιονίου ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς μίλησε για εμπρησμό.

«Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» δήλωσε και επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους η πρώτη πυρκαγιά ήταν προϊόν εμπρησμού. Οπως είπε, αν και υπήρχε σχέδιο προετοιμασίας, «είναι πρωτοφανές να ξεσπούν 10 εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο. Το νησί μας είναι πανέμορφο και γι’ αυτό θέλησαν να το κάψουν» πρόσθεσε ο κ. Κολοκοτσάς. Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο νομός Ηλείας, όπου νωρίς χθες το απόγευμα υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Κρυονέρι – Ανάληψη, με τις φλόγες να κινούνται προς Περιστέρι, Δαφνιώτισσα και Κρυόνερο.

qwtqwtf

Στην περιοχή επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε μια προσπάθεια να θέσουν εκ νέου υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ωστόσο το απόγευμα διατάχθηκε η εκκένωσης του Περιστερίου από τους 300 κατοίκους του.

Στο μεταξύ, τα τέσσερα μέτωπα που μαίνονταν στην Κεφαλλονιά τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, όπως και αυτά στην περιοχή Παναρίτι του Ξυλόκαστρου Κορινθίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και οι υπηρεσίες του δήμου, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο προτού δημιουργηθούν προβλήματα. 

Εύα Παπαδάτου

—-

Σάλος με τις εμπρηστικές δηλώσεις της Σαμίου που τα έβαλε με την Παναγία!
«Τόσες λιτανείες, τόσες προσευχές, μα δεν λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές»

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...