Δίδυμα αδέλφια στον Βόλο φόρεσαν ράσα!

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και τώρα ακολουθούν κοινή πορεία ως ιερείς!

Μαζί από την… κούνια είναι τα δίδυμα αδέλφια Σταύρος και Ιωάννης Σωτηρόπουλος και ακολουθούν κοινή πορεία, ως ιερείς της Μητρoπόλεως Δημητριάδος στον Βόλο! Ο πατέρας Σταύρος λειτουργεί ήδη στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Νέα Ιωνία, ενώ ο Ιωάννης Σωτηρόπουλος χειροτονήθηκε τις προηγούμενες μέρες πρεσβύτερος στη Μεταμόρφωση.

Τα δύο αδέλφια, που αντίκρισαν με διαφορά λίγων λεπτών το φως του ήλιου και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, βρίσκονται από παιδιά κοντά στην Εκκλησία και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της ιεροσύνης.

Οπως είπε στον «Ταχυδρόμο» του Βόλου ο πατέρας Ιωάννης: «Μέναμε κοντά στον Αγιο Νικόλαο, όταν, παιδιά ακόμα, μπήκαμε στον ναό. Τότε νιώσαμε την ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά στην Εκκλησία».

Ευτυχισμένοι

Πάντα χαμογελαστοί και καλοσυνάτοι, οι νεαροί ιερείς δηλώνουν ευτυχισμένοι που έχουν ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης: «Είναι ανεπανάληπτες οι στιγμές που βιώνει ένας κληρικός και δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια» είπε ο πατέρας Ιωάννης, φανερά ενθουσιασμένος που είναι παπάς.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο δίδυμος αδερφός του είναι πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησαν με διαφορά ενός έτους, αλλά χειροτονήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πρεσβύτεροι. Ο π. Σταύρος έναν χρόνο μετά τη χειροτονία του σε διάκονο έγινε ιερέας και ο π. Ιωάννης τον ακολούθησε 16 μήνες μετά.

«Στόχος μας είναι να διακονήσουμε τους ανθρώπους και τον Θεό. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Θέλουμε να είμαστε κοντά στην Εκκλησία» υπογράμμισε ο π. Ιωάννης, που ελπίζει να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κοντά στην Εκκλησία.

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...