Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Τσούχτρες: Η πρόταση Ιταλού βιολόγου για να μειωθεί ο πληθυσμός τους

Οι τσούχτρες έχουν καταστρέψει τα καλοκαιρινά μπάνια στη Μεσόγειο, αλλά και γι’ αυτές η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται άλλοτε κρύο και άλλοτε ζεστό!

Οι τσούχτρες έχουν καταστρέψει τα καλοκαιρινά μπάνια στη Μεσόγειο, αλλά και γι’ αυτές η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται άλλοτε κρύο και άλλοτε ζεστό!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Ιταλός θαλάσσιος βιολόγος Σίλβιο Γκρέκο, ο οποίος έχει βάλει την ποδιά και το καπέλο του μάγειρα και παρουσιάζει συνταγές που μπορούν να μετατρέψουν τον τρόμο και τον φόβο κάθε λουομένου σε νέα προσθήκη στον κατάλογο με τα… θαλασσινά! «Σε αυτό το νερό έχω βάλει χυμό λεμονιού και ξίδι. Αφού τις βράσω για λίγα λεπτά, θα τις βουτήξω σε αυτόν τον πάγο» εξηγεί σε σχετικό σεμινάριο ο Γκρέκο, ο οποίος διευκρινίζει ότι το καυτό νερό όχι μόνο σκοτώνει τα βακτήρια που έχουν πάνω τους οι μέδουσες αλλά εξουδετερώνει και το δηλητήριό τους.

Πώς μπορεί όμως να είναι η γεύση της μέδουσας; «Μου θυμίζουν τα όστρακα. Οταν τις τρως, νιώθεις μια έκρηξη θάλασσας στη γλώσσα σου. Εξάλλου, αποτελούνται κατά 90% από θαλασσινό νερό» δηλώνει ο Γκρέκο στο BBC.

Τηγανητή

Σε συνεργασία με τον σεφ Μάρκο Βισιόλα φτιάχνει μια συνταγή κατά την οποία τηγανίζει τη μέδουσα σε μεγάλη ποσότητα λαδιού σε υψηλή θερμοκρασία σε κρούστα από πατάτα, αλεύρι, ρυζάλευρο και ανθρακούχο νερό. Οσο για αλάτι, ούτε κόκκο, επειδή οι μέδουσες «έχουν την αλμυρή γεύση της θάλασσας».

Αυτό το εγχείρημα δεν αποτελεί κάποια γαστριμαργική διαστροφή του Γκρέκο αλλά εντάσσεται στην καμπάνια του για αειφόρο αλιεία, και υπεύθυνη κατανάλωση. Σε αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια το φεστιβάλ Slow Fish στο παλιό λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία. Με τον πληθυσμό των μεδουσών να έχει τετραπλασιαστεί στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2004, ο Γκρέκο τονίζει ότι «τώρα ο άνθρωπος πρέπει να γίνει ο νέος κυνηγός μεδουσών» και αυτήν την ιδέα συμμερίζεται και η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Στο κάτω κάτω, μας κάνουν καλό, αφού είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και κολλαγόνο, με λίγες θερμίδες και καθόλου λίπος!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...