Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2024

Ο «χάρτης» με τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στους...

Η νέα σεζόν έχει αρχίσει δυναμικά με ωραίες σειρές...

Ο Κώστας Σκοπελίτης ξεδιπλώνει την art ζωή του

Σε μία Θεσσαλονίκη που καλλιτεχνικά έχει χάσει τον βηματισμό...

Eλαμψε η απόγονος του Τσοχατζόπουλου, Κιάρα Μαρκέζη, στην πρεμιέρα της Eβδομάδας Mόδας

Η εγγονή του Aκη Τσοχατζόπουλου, Κιάρα Μαρκέζη, έλαμψε στο...

Η Καρύδη για την απώλεια του πατέρα της

Για την απώλεια του πατέρα της, τον περασμένο Σεπτέμβριο,...

Τσούχτρες: Η πρόταση Ιταλού βιολόγου για να μειωθεί ο πληθυσμός τους

Οι τσούχτρες έχουν καταστρέψει τα καλοκαιρινά μπάνια στη Μεσόγειο, αλλά και γι’ αυτές η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται άλλοτε κρύο και άλλοτε ζεστό!

Οι τσούχτρες έχουν καταστρέψει τα καλοκαιρινά μπάνια στη Μεσόγειο, αλλά και γι’ αυτές η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται άλλοτε κρύο και άλλοτε ζεστό!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Ιταλός θαλάσσιος βιολόγος Σίλβιο Γκρέκο, ο οποίος έχει βάλει την ποδιά και το καπέλο του μάγειρα και παρουσιάζει συνταγές που μπορούν να μετατρέψουν τον τρόμο και τον φόβο κάθε λουομένου σε νέα προσθήκη στον κατάλογο με τα… θαλασσινά! «Σε αυτό το νερό έχω βάλει χυμό λεμονιού και ξίδι. Αφού τις βράσω για λίγα λεπτά, θα τις βουτήξω σε αυτόν τον πάγο» εξηγεί σε σχετικό σεμινάριο ο Γκρέκο, ο οποίος διευκρινίζει ότι το καυτό νερό όχι μόνο σκοτώνει τα βακτήρια που έχουν πάνω τους οι μέδουσες αλλά εξουδετερώνει και το δηλητήριό τους.

Πώς μπορεί όμως να είναι η γεύση της μέδουσας; «Μου θυμίζουν τα όστρακα. Οταν τις τρως, νιώθεις μια έκρηξη θάλασσας στη γλώσσα σου. Εξάλλου, αποτελούνται κατά 90% από θαλασσινό νερό» δηλώνει ο Γκρέκο στο BBC.

Τηγανητή

Σε συνεργασία με τον σεφ Μάρκο Βισιόλα φτιάχνει μια συνταγή κατά την οποία τηγανίζει τη μέδουσα σε μεγάλη ποσότητα λαδιού σε υψηλή θερμοκρασία σε κρούστα από πατάτα, αλεύρι, ρυζάλευρο και ανθρακούχο νερό. Οσο για αλάτι, ούτε κόκκο, επειδή οι μέδουσες «έχουν την αλμυρή γεύση της θάλασσας».

Αυτό το εγχείρημα δεν αποτελεί κάποια γαστριμαργική διαστροφή του Γκρέκο αλλά εντάσσεται στην καμπάνια του για αειφόρο αλιεία, και υπεύθυνη κατανάλωση. Σε αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια το φεστιβάλ Slow Fish στο παλιό λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία. Με τον πληθυσμό των μεδουσών να έχει τετραπλασιαστεί στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2004, ο Γκρέκο τονίζει ότι «τώρα ο άνθρωπος πρέπει να γίνει ο νέος κυνηγός μεδουσών» και αυτήν την ιδέα συμμερίζεται και η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Στο κάτω κάτω, μας κάνουν καλό, αφού είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και κολλαγόνο, με λίγες θερμίδες και καθόλου λίπος!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με τις λεσβίες και drag queen παίκτριες του μεσημεριανού «Rouk Zouk» στον ΑΝΤ1 του Φλώρου

Σε ζώνη της woke ατζέντας μετατράπηκε η μεσημεριανή ζώνη...

Χριστοδουλόπουλος, Καψάλης και Βέρρα βάζουν φωτιά στην αθηναϊκή νύχτα

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πλέον αυθεντικά λαϊκά...

Γιώργος Κιμούλης: Στο σφυρί έξι ακίνητα του δημοφιλούς θεατρανθρώπου!

Οχι μία, ούτε δύο, αλλά… έξι φορές θα χτυπήσει...

Δωροθέα Πασχαλίδου: Η εγγονή του Χατζηφωτίου σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για τη ζωή του παππού της

Δύο χρόνια και δύο μήνες συμπληρώθηκαν από την απώλεια...

Ιντιάνα Τζόουνς για… ψώνια στην «μπουτίκ» της Μάνδρας!

Στάζει... χρυσό η πυριτιδαποθήκη στη Μάνδρα του παλιού λιμενεργάτη...