Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Τρία κύματα εξόδου

Η κινητικότητα στο Δημόσιο ωθεί χιλιάδες στην ανεργία

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του, ενώ ζήτησε λίστα με ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που θα δούν την έξοδο από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας, μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν βρεθεί 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν εκτός Δημοσίου. Και αυτό το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα έχει ως εξής: Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι. Μετά θα έρθει το τρίτο κύμα, τον Δεκέμβριο, για άλλους 14.500 δημόσιους υπαλλήλους.

Η κινητικότητα ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, με την υπαγωγή 2.000 εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα, μέσω κατάργησης πολλών ειδικοτήτων, συνοδευόμενη από απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ. Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία – κυρίως στο υπουργείο Παιδείας

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν δηλώσεις οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως «δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους», ενώ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «σιγά-σιγά καταλήγουμε σε συμφωνία».

Στη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προχωρά στην αναδιάρθρωση των ζημιογόνων βιομηχανιών και έτσι δεν αποκλείεται να οδηγηθούν σε απόλυση 2.375 υπάλληλοι. Πρόκειται για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με 950 εργαζομένους, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, με 375 εργαζομένους και τη ΛΑΡΚΟ, με 1.050 εργαζομένους.

Κώστας Ζαφειρίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...