Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η «Τούλα» μάγεψε τον γιο της Καμίλα

Ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς ξετρελάθηκε από την ελληνική κουζίνα σε ταβέρνα στην Κέρκυρα και έγραψε άρθρο-ύμνο!

Το ελληνικό φαγητό αποθέωσε κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς, γιος της συζύγου του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς!

Ο διάσημος Βρετανός κριτικός και συγγραφέας βιβλίων μετέφερε την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην ταβέρνα της Τούλας, στον κόλπο Αγνή στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, σε άρθρο που έφερε την υπογραφή του στην εφημερίδα «Daily Mail», δηλώνοντας μαγεμένος από την τοπική κουζίνα!

Δεν δίστασε, μάλιστα, να παραδεχθεί ότι ως και ο… Ομηρος θα ήταν περήφανος για τα παραδοσιακά πιάτα που σερβίρουν στο γραφικό ταβερνάκι, προσθέτοντας ότι η Τούλα τον βοήθησε να αλλάξει γνώμη για την ελληνική κουζίνα! «Καθόμαστε στη σκιά κοιτάζοντας το νερό της θάλασσας που λαμπυρίζει. Ο χώρος είναι ανοιχτός, απλός και ανεπιτήδευτος, ενώ το θαλασσινό αεράκι δίνει μια άλλη πνοή. Μια σύγχρονη ταβέρνα με αρχαία καρδιά» ξεκινά την κριτική του ο δημοσιογράφος της «Daily Mail». Στη συνέχεια περιγράφει γλαφυρά ένα προς ένα τα πιάτα που παρήγγειλε με την παρέα του:

«Ενας σερβιτόρος καταφθάνει κρατώντας έναν βαρύ δίσκο με ψάρια με λαμπερά μάτια και δέρμα. Λαβράκι, μπαρμπούνια, σκορπίνες, αστακός. ‘‘Τα πιάσαμε σήμερα το πρωί” μας λένε, σαν να χρειαζόμασταν περαιτέρω στοιχεία για τη φρεσκάδα τους… Ακόμη και η ελληνική σαλάτα είναι ιδιαίτερη. Με ντομάτες που έχουν μεγαλώσει κάτω από τον ήλιο, αγγούρια αληθινά, δροσερά, κρεμώδη φέτα»!

Ο Ομηρος

Ο δημοσιογράφος περιγράφει ακόμα την ατμόσφαιρα στην ταβέρνα, λέγοντας ότι ανταγωνίζεται το αγαπημένο του εστιατόριο στο Ποζιτάνο, στην Ιταλία, και εξηγεί γιατί και ο Ομηρος θα ήταν υπερήφανος:

«Η συγκεκριμένη ταβέρνα ήταν ακόμη ένα βήμα στο ταξίδι μου για την περαιτέρω εκτίμηση του πραγματικά καλού ελληνικού φαγητού. Συνήθιζα να το αποφεύγω, σκεπτόμενος ότι αποτελείται κυρίως από χυμώδη γεμιστά αμπελόφυλλα, ροζ ταραμοσαλάτα, μελιτζάνες και αρνί μαγειρεμένο με ένα εκατομμύριο τρόπους. Πόσο λάθος έκανα»!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...