Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Πάρε το παιδί, δεν μπορώ»

Τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια του Βενιζέλου Στρατάκη σε λουόμενο που έσπευσε για βοήθεια προτού εκείνος χαθεί στα κύματα

Τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια του Βενιζέλου Στρατάκη σε λουόμενο που έσπευσε για βοήθεια προτού εκείνος χαθεί στα κύματα

Από την
Εύα Παπαδάτου

Συγκλονίζουν οι τελευταίες, αγωνιώδεις λέξεις του 35χρονου Βενιζέλου Στρατάκη, που πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει την κόρη του και τον γιο της 37χρονης συντρόφου του Κατερίνας Καναβάκη, που και η ίδια χάθηκε μαζί του στα νερά της παραλίας του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

«Πάρε το παιδί, δεν μπορώ» φώναζε κουρασμένος ο άτυχος πατέρας πριν χαθεί στα κύματα, ανήμπορος να σταθεί στην επιφάνεια, καθώς δεν ήξερε καλό κολύμπι.
Οπως είπε ο Μανώλης Κατσαμάς, ένας από τους λουομένους που δεν δίστασαν να βουτήξουν για να σώσουν τα δύο παιδιά, στον άτυχο Βενιζέλο άρεσε πολύ η παραλία του Γεροποτάμου. Μάλιστα, ήταν εκπαιδευτής αλόγων και πήγαινε συχνά εκεί με τα άλογά του. Πριν από το μοιραίο βράδυ, ο 35χρονος με τις δύο κόρες του και η σύντροφός του με τον γιο και την κόρη της είχαν κατασκηνώσει στην παραλία για τρεις ημέρες.

«Κάποια στιγμή είδα τον πατέρα και τη μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει. Εβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές, όταν μου είπε: ‘‘Πάρε την κόρη μου, γιατί δεν μπορώ…”» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, στις Αρχάνες Ηρακλείου, συγγενείς και φίλοι οδήγησαν την άτυχη Κατερίνα Καναβάκη στην τελευταία κατοικία της. Στην εκκλησία, ο πατέρας της Αλέκος δεν άντεξε και κατέρρευσε, μη μπορώντας να δεχτεί την απώλεια του παιδιού του.
«Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της. Θυσιάστηκε…» ήταν οι λίγες λέξεις που κατάφερε να ψελλίσει, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, η οποία ανεβαίνει τον δικό της «γολγοθά», καθώς πάσχει από νευροεκφυλιστική νόσο.

Προχθές το απόγευμα, στη Ροδιά Ηρακλείου, έγινε η κηδεία του Βενιζέλου Στρατάκη. Ο πατέρας του Γρηγόρης, η μητέρα του Μαρίκα και οι τρεις αδελφές του τον συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του, 11 χρόνια αφότου είχαν αποχαιρετήσει για πάντα και τον άλλο γιο της οικογένειας, τον 20χρονο Κώστα, που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...