Κάνετε πολύ ή λίγο σεξ για την ηλικία σας;

Ερευνα αποκαλύπτει ποιες ηλικίες κάνουν πιο συχνά έρωτα

Κάνετε πολύ ή λίγο σεξ για την ηλικία σας; Για να το διαπιστώσει κανείς, δεν έχει παρά να συγκρίνει τις επιδόσεις του με τα αποτελέσματα έρευνας η οποία κατέγραψε πόσες φορές κάνουν σεξ άνδρες και γυναίκες ανάλογα με την ηλικία τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Κίνσεϊ που έχει έδρα στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, τα άτομα 18-29 ετών κάνουν περισσότερο σεξ απ’ όλους. Συνολικά συνευρίσκονται ερωτικά με τον/την παρτενέρ τους 112 φορές τον χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο το κάνουν δύο φορές την εβδομάδα.

Η συχνότητα των ερωτικών επαφών μειώνεται στα άτομα ηλικίας 30 έως 39 ετών σε 86 φορές τον χρόνο, δηλαδή 1,6 φορές την εβδομάδα. Ακόμη λιγότερο σεξ κάνουν όσοι και όσες διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, καθώς οι συνευρέσεις περιορίζονται ετησίως στις 69, αριθμός που αντιστοιχεί σε λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Αρνητική επίδραση

«Ο βασικός λόγος που παρατηρείται η μείωση στη συχνότητα του σεξ, όπως προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι όσο πιο πολύ γερνάει κανείς τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία έχουν αρνητική επίδραση στη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητάς του» εξηγεί ο ερευνητής του ινστιτούτου, δρ. Τζάστιν Λεμίλερ.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν έλαβε υπόψη της τα άτομα που είναι άνω των 60, όμως προϋπάρχουσες έρευνες έδειξαν ακόμη μεγαλύτερη μείωση της συχνότητας των ερωτικών επαφών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...