Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ντου» στο Nammos

Ερευνα μετά τις αποκαλύψεις για τις συμβάσεις «δώρο» στο πριγκιπάτο της Μυκόνου

Ερευνα μετά τις αποκαλύψεις για τις συμβάσεις «δώρο» στο πριγκιπάτο της Μυκόνου

Για πόλεμο με τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη διάσημη παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία» σχετικά με τις συμβάσεις μίσθωσης που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στο διάσημο Nammos και το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυρία Πέρκα αντιλήφθηκε -έστω και αργά- ότι η πασίγνωστη σε όλο τον πλανήτη παραλία παραχωρήθηκε από το υπουργείο στο beach bar- restaurant αντί πινακίου φακής, με τίμημα μόλις 64.800 ευρώ για τρία χρόνια! Αυτό σημαίνει ότι το Nammos νοίκιασε την πιο φημισμένη πλαζ με 80 ευρώ το τετραγωνικό, τη στιγμή που θα βγάζει από τον ίδιο χώρο έως… 1.000 ευρώ από τις ξαπλώστρες!

Στα όσα συμβαίνουν στη διάσημη παραλία, όπου συγκεντρώνονται όλο το καλοκαίρι πολλοί celebrities και η σαμπάνια ρέει άφθονη στα καθημερινά πάρτι και στις συναυλίες, περιλαμβάνεται και η πρόσφατη συναυλία του Αντώνη Ρέμου με τον Eros Ramazzotti, την 1η Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την κυρία Πέρκα, ερευνάται, σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές, αν η πλωτή εξέδρα που είχε στηθεί ήταν νόμιμη ή όχι. Αν αποδειχτεί ότι ήταν παράνομη, θα γίνει ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογραφεί με το beach bar, καθώς θα έχουν παραβιαστεί βασικοί όροι.

«Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε πόλεμο με εγκαθιδρυμένα συμφέροντα που λυμαίνονται αυτόν τον ευαίσθητο χώρο και στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: καμία παράβαση, καμία ολιγωρία, καμία αυθαιρεσία δεν θα μείνει στο απυρόβλητο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας, τονίζοντας ότι, αν και ενημερώθηκε αργά, είναι αποφασισμένη να συνεχιστούν κανονικά όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.
Για το αν ευνοήθηκε το Nammos με το πολύ χαμηλό μίσθωμα για την παραχώρηση της παραλίας, η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας εξήγησε: «Στην Ψαρού έχουμε τέσσερις συμβάσεις και τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου για τρία χρόνια ανέρχονται σε 384.000 ευρώ».

Χαμηλό τίμημα

Από την άλλη, αναγνώρισε πως το τίμημα είναι χαμηλό, ωστόσο επισήμανε την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές διαμορφώνονται έως σήμερα με βάση τα συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας. Το μίσθωμα στην Ψαρού ήταν στα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έως το 2015 και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ το τετραγωνικό, παρά την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την κατακόρυφη άνοδο του μισθώματος!

«Αυξήσαμε την τιμή της παραχώρησης για ομπρελοκαθίσματα (από 30 σε 80 ευρώ), προσδιορίσαμε εφάπαξ αντίτιμο ύψους 2.500 ευρώ για τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (επιπλέον του τιμήματος για τον παραχωρούμενο χώρο) και διπλασιάσαμε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ό,τι αφορά την παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα».

Στο μικροσκόπιο των οικονομικών υπηρεσιών έχουν μπει και τυχόν παραβάσεις που αφορούν τον αιγιαλό ή φορολογικές ατασθαλίες. «Προχωρήσαμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που θα εξετάσει περαιτέρω όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αιγιαλό. Για πρώτη φορά συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε στοιχεία και πληροφορίες και -κυρίως- για πρώτη φορά εφαρμόσαμε πιλοτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες, με πολύ μεγάλη επιτυχία και σπουδαιότητα, για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας κάθε παραλίας. Προς θλίψη, λοιπόν, των επιτήδειων, μπαίνει τάξη και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...