Καμπάνα στον φυγάδα γαμπρό

Το δικαστήριο τον υποχρεώνει να πληρώσει στη νύφη 12.000 ευρώ γιατί την παράτησε όταν εκείνη ήταν έγκυος

Μπορεί ο γαμπρός να το… έσκασε ένα βήμα πριν από την εκκλησία, όμως πλέον καλείται να πληρώσει 12.000 ευρώ στην πρώην μνηστή του, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που της προξένησε όταν την εγκατέλειψε ενώ εκείνη ήταν έγκυος!

Ο φυγάς γαμπρός θα πρέπει τώρα να… πληρώσει τη νύφη -κυριολεκτικά- και μάλιστα με τη βούλα της Δικαιοσύνης, καθώς όχι μόνο εγκατέλειψε την άλλοτε αγαπημένη του μόλις πληροφορήθηκε πως κυοφορεί τον καρπό του έρωτά τους, αλλά αμφισβήτησε και την πατρότητα του αγέννητου (τότε) παιδιού τους! Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ο 39χρονος ηλεκτρολόγος-μηχανικός γνώρισε την 38χρονη πολιτικό μηχανικό τον Ιούνιο του 2014 και έκαναν σχέση.

Μερικούς μήνες αργότερα η ενάγουσα ακολούθησε τον σύντροφό της στο εξωτερικό, όπου εκείνος εργαζόταν προσωρινά, και πέρασαν λίγες μέρες μαζί. Το ζευγάρι συνέχισε να συνευρίσκεται ερωτικά και μετά την επιστροφή του 39χρονου στην Ελλάδα, ενώ για δύο μήνες συγκατοικούσαν στο σπίτι της πολιτικού μηχανικού. Ολα έδειχναν ότι οι δύο ερωτευμένοι θα ανέβαιναν σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας. Ωστόσο, όταν βρέθηκε προ των ευθυνών του, άλλαξε στάση και επέλεξε τη μέθοδο του… στρίβειν! Οπως υποστηρίζει η 38χρονη, μόλις ανακοίνωσε στον πρώην σύντροφό της πως ήταν έγκυος, εκείνος την εγκατέλειψε χωρίς να της παράσχει την παραμικρή βοήθεια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από πάνω αμφισβήτησε ότι αυτός ήταν ο πατέρας! Λίγους μήνες αργότερα η 38χρονη έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο παραμένει έως σήμερα αβάπτιστο, καθώς ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός δεν δέχεται να το αναγνωρίσει!

Εξέταση DNA

Τον Ιανουάριο του 2016 το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι προχώρησε σε εξέταση DNA, η οποία επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό της μητέρας, καθώς έδειξε πως ο 39χρονος είναι ο πατέρας του ανηλίκου σε ποσοστό 99,999999%! Ωστόσο, ο εναγόμενος συνέχισε να αμφισβητεί την πατρότητα του παιδιού, υποβάλλοντας αίτημα προς το δικαστήριο για τη διενέργεια γενετικής πραγματογνωμοσύνης!

Από την πλευρά του το δικαστήριο, αναγνώρισε πως ο εναγόμενος είναι ο πατέρας του βρέφους και τον υποχρεώνει να καταβάλει στην πρώην σύντροφό του το ποσό των 12.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης. Η δικαστής ήταν καταπέλτης για τον 39χρονο, ο οποίος με τη συμπεριφορά που επέδειξε έκανε την πρώην σύντροφό του «να νιώσει στενοχώρια και θλίψη, σε μία περίοδο που αδυνατούσε να μεριμνήσει για τον εαυτό της και να αντιμετωπίσει τη δημιουργηθείσα κατάσταση». Παράλληλα τόνιζε πως προσβλήθηκε η αξιοπρέπεια της 38χρονης «λόγω της δυσμενούς αντιμετώπισής της από τον εναγόμενο, αλλά και του γεγονότος ότι μειώθηκε η εκτίμηση την οποία έχαιρε στο οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον από το ότι κατέστη έγκυος από εξώγαμη ερωτική σχέση και γέννησε τέκνο εκτός γάμου (ή έστω αναγνωρισμένου με συμβολαιογραφική πράξη)».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της 38χρονης Κωνσταντίνος Σπούλος δήλωσε για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου: «Η παρούσα δικαστική απόφαση αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα ότι, όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει με βασικό κριτήριο την κοινή λογική και πείρα, τότε το αποτέλεσμα επιδέχεται της μικρότερης καλόπιστης κριτικής. Πράγματι, στην επίδικη περίπτωση, το δικαστήριο με την απόφασή του αποκατέστησε τη ζημία που έχει υποστεί η ενάγουσα, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι συμπεριφορές σαν αυτή που το απασχόλησε όχι μόνο δεν είναι νομικά, κοινωνικά και ηθικά αποδεκτές, αλλά αντίθετα πρέπει και να αποδοκιμάζονται με την επιβολή σημαντικού χρηματικού ποσού εις βάρος του υπαιτίου. Από αυτήν την άποψη, θεωρώ ότι η ως άνω δικαστική απόφαση είναι άξια περαιτέρω νομικού αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ