Ο ζωολογικός κήπος της φρίκης στη δυτική Αχαΐα

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο και βρήκαν ζώα να λιμοκτονούν δεμένα δίπλα σε κουφάρια

Εικόνες φρίκης και ντροπής αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε έναν ζωολογικό κήπο στη δυτική Αχαΐα, όπου βρήκαν τα άμοιρα ζώα να λιμοκτονούν δεμένα και να ψυχορραγούν δίπλα σε κουφάρια άλλων ζώων, νεκρών από καιρό! Ο ζωολογικός κήπος, που αποτελεί πηγή μόλυνσης, ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση, η οποία εδρεύει κοντά στην Πάτρα. Η έφοδος έγινε ύστερα από καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, η οποία συνοδευόταν από φωτογραφίες- σοκ, βίντεο και στοιχεία για όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος των ζώων, τόσο στους επισκέψιμους όσο και στους βοηθητικούς χώρους της επιχείρησης.

Στον βοηθητικό χώρο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μ. από την επιχείρηση, υπήρχαν διάσπαρτα οστά ζώων και ταλαιπωρημένα, αποστεωμένα ζώα, που ήταν πλέον ετοιμοθάνατα, καθώς αδυνατούσαν να φάνε ή να πιουν νερό, καθώς ήταν δεμένα. Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας πέρασαν χειροπέδες στον υπεύθυνο της επιχείρησης και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την Παρασκευή.

Στην επιστολή-καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «… Για την ίδια επιχείρηση έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες και από Ελληνες που έχουν επισκεφθεί τον χώρο -τον οποίο δυστυχώς επισκέπτονται και σχολεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να διαπαιδαγωγούνται με έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο για την άγρια ζωή-, οι οποίες καταγγελίες μιλούν για πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης των εκεί ζώων».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...