Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

40 χρόνια στο «τέρας» του οικοτροφείου

Καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης, ο οποίος κακοποιούσε παιδιά στο «κολαστήριο» του Πειραιά

Με την καταδίκη του 86χρονου πρώην επιμελητή των Δικαστηρίων Ανηλίκων Κωνσταντίνου Λαλαούνη σε κάθειρξη 40 ετών έπεσε η αυλαία της δίκης για την ασύλληπτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο οικοτροφείο- «κολαστήριο» στον Πειραιά, στο οποίο ήταν πρόεδρος επί μία 35ετία. Τα θύματα περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σκληρή και απάνθρωπη καθημερινότητα που βίωναν!

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Ο πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» (όταν ξέσπασε το σκάνδαλο η διοίκηση άλλαξε) κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροήν.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο 86χρονος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση. Αντιθέτως, δέχτηκε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Δώδεκα παιδιά, τα οποία πέρασαν από το οικοτροφείο το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2012, κατέθεσαν στο στάδιο της ανάκρισης φρικτές λεπτομέρειες για το πώς ο 86χρονος τα άγγιζε στα γεννητικά τους όργανα και τα οπίσθια, ενώ δεν δίσταζε να τους δίνει φιλιά στον λαιμό και δαγκωματιές στα χείλη!

f2 copy

Στις μαρτυρικές καταθέσεις τους οι ανήλικοι αποκάλυψαν ακόμα ότι, εκτός από τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν, ο κατηγορούμενος τα υποχρέωνε να κάνουν βαριές δουλειές, ενώ ανάμεσα στις τιμωρητικές πρακτικές που χρησιμοποιούσε ήταν και η στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας. Ανέφεραν, ακόμα, πως κάθε πρωί, προτού ετοιμάσουν το σοκολατούχο γάλα, κοσκίνιζαν τη σκόνη, η οποία ήταν γεμάτη με σκουλήκια!

Η πρωτοφανής υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων ήρθε στο φως το 2012, όταν μία καθηγήτρια της Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε να υποβάλει γραπτή αναφορά στον Συνήγορο του Παιδιού. Αφορμή στάθηκαν όσα της εκμυστηρεύτηκε ένας 13χρονος μαθητής της με μικρή νοητική υστέρηση, ο οποίος ήταν τρόφιμος του οικοτροφείου. Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου, ο οποίος συνήθιζε να διαλέγει τους πιο αδύναμους ανηλίκους, τον απομόνωνε στις τουαλέτες και στις αποθήκες του ιδρύματος, ακόμη και στο σπίτι του κάποιες φορές, όπου τον θώπευε ή τον αυνάνιζε!

Απολογία

Μετά τις καταγγελίες η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και ανάκριση, με αποτέλεσμα το 2016 ο 86χρονος να κριθεί προφυλακιστέος. Στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ανέφερε: «Δεν έχω κάνει τίποτα, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας»!

«Τα παιδιά νιώθουν ηθικά δικαιωμένα με την απόφαση του δικαστηρίου. Ευχαριστούν όλους και τον καθέναν ξεχωριστά για τη στήριξή τους σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως τα παιδιά θα πρέπει να μιλούν γι’ αυτά τα οποία βιώνουν. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνεται περισσότερο ενδελεχής έλεγχος σε αυτού του είδους τα ιδρύματα προστασίας παιδιών» δήλωσε στην «Espresso» η Σοφία-Αλεξία Βέννη, συνήγορος τριών παιδιών που παραστάθηκαν στη δίκη ως πολιτική αγωγή. 

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...