Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Ελικόπτερο σε ρόλο ντετέκτιβ!

Ερευνες για τον εντοπισμό δύο εμπρηστών που «τσάκωσε» πιλότος την ώρα που επιχειρούσε στις φωτιές της Ζακύνθου

Ερευνες για τον εντοπισμό δύο εμπρηστών που «τσάκωσε» πιλότος την ώρα που επιχειρούσε στις φωτιές της Ζακύνθου

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε χθες η καταδίωξη δύο αγνώστων που έβαζαν μέρα μεσημέρι φωτιές στην πολύπαθη Ζάκυνθο, αλλά τελικά κατάφεραν να διαφύγουν, παρόλο που τους είχε εντοπίσει ο πιλότος ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου και έδινε κατευθύνσεις στις επίγειες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν για να τους συλλάβουν.

Η περίεργη υπόθεση αποδεικνύει ότι σκοτεινά κυκλώματα εμπρηστών είχαν στοχοποιήσει τη Ζάκυνθο και είχαν βαλθεί να την κατακάψουν απ’ άκρη σ’ άκρη.

Κατά τη διάρκεια χαμηλής πτήσης που έκανε για να αντλήσει νερό από τη θάλασσα, ο πιλότος του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς δυτικά της κοινότητας Μαριές είδε δύο αγνώστους να έχουν βάλει φωτιά σε δύο νέες εστίες σε άκαυτο πευκόδασος. Αμέσως γύρισε το ελικόπτερο ώστε να παρατηρεί καλύτερα και είδε τους εμπρηστές να διαφεύγουν με ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού.

Με το λιγοστό νερό που είχε απομείνει στη δεξαμενή του, ο πιλότος προσπάθησε να σβήσει εν τη γενέσει τους τις δύο νέες εστίες φωτιάς που είχαν προκαλέσει οι εμπρηστές, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε μέσω του ασυρμάτου τις επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. για να διενεργήσουν άμεσα έρευνες.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες σχημάτισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα κλοιό γύρω από την περιοχή και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των δύο εμπρηστών, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα με το μηχανάκι τους. Η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με την ειδική υπηρεσία αντιμετώπισης εμπρησμών του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζει τις έρευνες με οδηγό τις πληροφορίες για τους εμπρηστές που διαβίβασε ο πιλότος του ελικοπτέρου.

Στο μεταξύ, αν και χθες υπήρχε σχετικά καλύτερη εικόνα από τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας που καταστρέφει τη Ζάκυνθο, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα, καθώς θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να σαρώνουν από άκρη σε άκρη ολόκληρο το νησί.
Στην κοινότητα Αναφωνήτρια, κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη προσπαθώντας να σώσουν ζωές και περιουσίες, καθώς η φωτιά μπήκε στο χωριό και έκαψε σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Μάλιστα, έφτασε έως τον λόφο πάνω από τη διάσημη παραλία Ναυάγιο! Με το πρώτο φως του ηλίου πέταξαν στην περιοχή πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο με στοχευμένες ρίψεις νερού.

Νέες εστίες

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά ξεπετάχτηκαν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κοντά στην κοινότητα Μαριές, όπου ο πιλότος του ελικοπτέρου εντόπισε τους δύο εμπρηστές. Η νέα φωτιά πήρε διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και η κοινότητα, που είναι περικυκλωμένη από πυκνό πευκόδασος, κινδύνευσε άμεσα. Ως αργά χθες οι προσπάθειες των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης επικεντρώνονταν σε αυτό το μέτωπο, για να μη φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια του χωριού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...