Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Non stop εφιάλτης

Για τέταρτη μέρα μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο! Εκκενώθηκε το χωριό Μαριές

Για τέταρτη συνεχή μέρα βιώνουν στιγμές τρόμου οι κάτοικοι της Ζακύνθου, καθώς η τεράστια φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον!

Από τον
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους εμπρηστές που εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το βράδυ της Κυριακής.

Το ίδιο βράδυ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Μαριές. Στο σημείο επιχειρούσαν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Παρά την εντολή εκκένωσης, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό των πυροσβεστών και να παλέψουν με λάστιχα και κουβάδες.

Ολη τη νύχτα βίωσαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς έβλεπαν τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους! Από χθες το πρωί στη μάχη για να ελεγχθεί η πύρινη λαίλαπα έπεσαν δύο Καναντέρ και τρία ελικόπτερα, ωστόσο το έργο τους ήταν δύσκολο, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Ερευνες

Σχετικά με τους εμπρηστές που εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, προσήχθη ένας ύποπτος Αλβανός, ο οποίος ανακρίθηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ο νεαρός οδηγούσε το αγροτικό όχημά του, όταν αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της Αστυνομίας κοντά στο σημείο όπου μπήκαν οι φωτιές, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα μέτρα πιο κάτω.

Δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν μαζί του κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στα χωράφια και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, στην προσπάθειά τους να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να κρύβονται πίσω από τις μεγάλες φωτιές.

wrtartΟ καπνός ορατός από το Διάστημα

Μέχρι και από το Διάστημα ήταν ορατές οι φωτιές στη Ζάκυνθο και στα Γιάννενα, που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο. Ο δορυφόρος Aqua της NASA, που βρισκόταν το Σαββάτο 26 Αυγούστου πάνω από την Ελλάδα, κατέγραψε σε ανατριχιαστικές εικόνες τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που έκαψαν τα Γιάννενα και τη Ζάκυνθο.

Ενα μεγάλο σύννεφο καπνού, που ήταν ορατό από το Διάστημα, αποτυπώνεται στη φωτογραφία την οποία δημοσίευσε η σελίδα του geonews.gr στο facebook και τραβήχτηκε από την NASA, προκαλώντας σχόλια για την ανυπολόγιστη καταστροφή αλλά και για τους εμπρηστές τους οποίους κατήγγειλαν οι κάτοικοι των περιοχών. Εξάλλου, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Κεφαλλονιά και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, καθώς σε αυτήν φαίνεται η φωτιά της Ζακύνθου!

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...