Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Χειροπέδες στον μετρ της απάτης

❱❱ Ο 51χρονος δραπέτης εμφανιζόταν ως ανώτατος δικαστικός και είχε αρπάξει 50.000 €Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τον διαβόητο «Πρύτανη» της απάτης κατάφερε να βάλει στο χέρι η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής! Μάλιστα, οι τελευταίες «δραστηριότητες» του Νο 1 Ελληνα απατεώνα απασχόλησαν ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο ίδιος εμφανιζόταν ως το «δεξί χέρι» της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Το τελευταίο κόλπο που προσπάθησε να στήσει ο «Πρύτανης» ήταν και το μοιραίο του, καθώς έγινε αντιληπτός από τη διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος απατεώνας τηλεφώνησε στη διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου και της συστήθηκε ως «κ. Καζάκος, πρώην δικαστικός και “δεξί χέρι” της κυρίας Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού». Ο πανούργος άνδρας ζήτησε από τη διοικήτρια βοήθεια για στενό συγγενικό του πρόσωπο, που, όπως ισχυρίστηκε, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου συγκινήθηκε από τη σπαρακτική έκκληση του δήθεν «κ. Καζάκου» και αποφάσισε να βοηθήσει, προσφέροντας χρήματα. Παράλληλα, όμως, θέλησε να επιβεβαιώσει όσα είπε ο «κ. Καζάκος», τηλεφωνώντας στο συγκεκριμένο γραφείο του Μαξίμου. Τότε άκουσε έκπληκτη την υπάλληλο να λέει: «Δεν έχουμε στο γραφείο άνθρωπο με το επώνυμο “Καζάκος”, πόσο μάλλον “δεξί χέρι” της κυρίας Θάνου». Αμεσα ενημερώθηκε το Οργανωμένο Εγκλημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά τη σύλληψη του «Πρύτανη», και μάλιστα μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.

Μάλιστα, για να νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ώστε να χαθούν τα ίχνη του και να κάνει ανενόχλητος τις κομπίνες, είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα ως πρώην ανώτατος δικαστικός και έλεγε ότι γνωστός εν ενεργεία αρεοπαγίτης παρακαλεί για τη νοσηλεία του! Ετσι, εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. «Κάθε μέρα του λέγαμε να υπογράψει το εξιτήριο και να φύγει, διότι δεν δείχνουν το παραμικρό οι εξετάσεις και αυτός αρνούνταν επιτακτικά» κατέθεσαν στους αστυνομικούς οι γιατροί.

Παράλληλα, από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος ήταν καταδικασμένος σε δεκαετή κάθειρξη για παρόμοια αδικήματα και στις 14/2/2017 είχε πάρει πενθήμερη άδεια, την οποία είχε παραβιάσει, πραγματοποιώντας όλο αυτό το διάστημα πάνω από 40 απόπειρες και τετελεσμένες εξαπατήσεις πολιτών.

Ανάμεσα στα θύματά του ξεχωρίζουν μεγάλη φαρμακευτική εταιρία της Αττικής, αλλά και δύο μοναστήρια στη Φθιώτιδα, στα οποία τηλεφωνούσε και ζητούσε χρήματα για δήθεν νοσηλεία συγγενικού προσώπου του. Το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από τις απάτες του ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...