Χειροπέδες στον μετρ της απάτης

❱❱ Ο 51χρονος δραπέτης εμφανιζόταν ως ανώτατος δικαστικός και είχε αρπάξει 50.000 €Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τον διαβόητο «Πρύτανη» της απάτης κατάφερε να βάλει στο χέρι η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής! Μάλιστα, οι τελευταίες «δραστηριότητες» του Νο 1 Ελληνα απατεώνα απασχόλησαν ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο ίδιος εμφανιζόταν ως το «δεξί χέρι» της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Το τελευταίο κόλπο που προσπάθησε να στήσει ο «Πρύτανης» ήταν και το μοιραίο του, καθώς έγινε αντιληπτός από τη διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος απατεώνας τηλεφώνησε στη διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου και της συστήθηκε ως «κ. Καζάκος, πρώην δικαστικός και “δεξί χέρι” της κυρίας Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού». Ο πανούργος άνδρας ζήτησε από τη διοικήτρια βοήθεια για στενό συγγενικό του πρόσωπο, που, όπως ισχυρίστηκε, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου συγκινήθηκε από τη σπαρακτική έκκληση του δήθεν «κ. Καζάκου» και αποφάσισε να βοηθήσει, προσφέροντας χρήματα. Παράλληλα, όμως, θέλησε να επιβεβαιώσει όσα είπε ο «κ. Καζάκος», τηλεφωνώντας στο συγκεκριμένο γραφείο του Μαξίμου. Τότε άκουσε έκπληκτη την υπάλληλο να λέει: «Δεν έχουμε στο γραφείο άνθρωπο με το επώνυμο “Καζάκος”, πόσο μάλλον “δεξί χέρι” της κυρίας Θάνου». Αμεσα ενημερώθηκε το Οργανωμένο Εγκλημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά τη σύλληψη του «Πρύτανη», και μάλιστα μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.

Μάλιστα, για να νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ώστε να χαθούν τα ίχνη του και να κάνει ανενόχλητος τις κομπίνες, είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα ως πρώην ανώτατος δικαστικός και έλεγε ότι γνωστός εν ενεργεία αρεοπαγίτης παρακαλεί για τη νοσηλεία του! Ετσι, εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. «Κάθε μέρα του λέγαμε να υπογράψει το εξιτήριο και να φύγει, διότι δεν δείχνουν το παραμικρό οι εξετάσεις και αυτός αρνούνταν επιτακτικά» κατέθεσαν στους αστυνομικούς οι γιατροί.

Παράλληλα, από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος ήταν καταδικασμένος σε δεκαετή κάθειρξη για παρόμοια αδικήματα και στις 14/2/2017 είχε πάρει πενθήμερη άδεια, την οποία είχε παραβιάσει, πραγματοποιώντας όλο αυτό το διάστημα πάνω από 40 απόπειρες και τετελεσμένες εξαπατήσεις πολιτών.

Ανάμεσα στα θύματά του ξεχωρίζουν μεγάλη φαρμακευτική εταιρία της Αττικής, αλλά και δύο μοναστήρια στη Φθιώτιδα, στα οποία τηλεφωνούσε και ζητούσε χρήματα για δήθεν νοσηλεία συγγενικού προσώπου του. Το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από τις απάτες του ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.