Αναστασία Παπαχρίστου: Άφησε τη ρομποτική χειρουργική για να φροντίζει πρόσφυγες

Γύρισε την πλάτη στη ρομποτική χειρουργική και μια διαφαινόμενη λαμπρή καριέρα, και έστρεψε το βλέμμα της στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στα νησιά του Αιγαίου

Γύρισε την πλάτη στη ρομποτική χειρουργική και μια διαφαινόμενη λαμπρή καριέρα, και έστρεψε το βλέμμα της στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στα νησιά του Αιγαίου και ταξίδεψε σε αυτά για να θέσει στη διάθεσή τους τις ιατρικές γνώσεις της.

Η Αναστασία Παπαχρίστου, που πήρε αυτή την τολμηρή απόφαση πριν από δύο χρόνια, συνεχίζει σήμερα να βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων, έχοντας αναλάβει την ιατρική αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Η ειδίκευσή μου στη ρομποτική χειρουργική και η εργασία μου ως χειρουργός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι τομείς που απαιτούν μεγάλη αφοσίωση και δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο για παράλληλη απασχόληση. Θα πρέπει λοιπόν να απομακρυνθείς από αυτά για να μπορέσεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας την επιλογή που έκανε.

Η συγκεκριμένη γιατρός βλέπει την επιστήμη της ως προσφορά στον συνάνθρωπο και όχι ως μέσο για να απολαύσει μια πιο άνετη ζωή.

Με την απόφαση που πήρε συμφώνησαν τόσο ο σύζυγος όσο και τα τρία παιδιά τους, τα οποία μάλιστα ταξίδεψαν μέχρι τους καταυλισμούς της Κω για να δουν πώς εργάζεται η μητέρα τους, αλλά και για να πάρουν το μήνυμα της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...