Εγχειρίστηκε επιτυχώς το μεγαλύτερο ανεύρυσμα υποκλείδιας αρτηρίας

Ανεύρυσμα υποκλείδιας αρτηρίας μεγέθους 12 εκατοστών, το μεγαλύτερο παγκοσμίως, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς σε 55χρονο ασθενή στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης…

Ανεύρυσμα υποκλείδιας αρτηρίας μεγέθους 12 εκατοστών, το μεγαλύτερο παγκοσμίως, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς σε 55χρονο ασθενή στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από χειρουργική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Νικόλαο Σαρατζή (φωτό) και τον καρδιοαγγειοχειρουργό Ομηρο Χαλβατζούλη.

Ο 55χρονος ασθενής προσήλθε με συμπτώματα έντονης δυσκαταποσίας, δύσπνοιας και συριγμού στην ομιλία, με προϋπάρχουσα διάγνωση για όγκο, και στη συνέχεια διαγνώστηκε μετατραυματικό ανεύρυσμα 12 εκατοστών στην υποκλείδιο αρτηρία. «Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, έχουν δημοσιευθεί συνολικά 50-60 μεγάλα ανευρύσματα, εκ των οποίων αυτό που αντιμετωπίσαμε είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγγειοχειρουργός Νικόλαος Σαρατζής και πρόσθεσε: «Τα μετατραυματικά ανευρύσματα είναι εξαιρετικά σπάνια και γι’ αυτό πολλές φορές υπάρχει αδυναμία διάγνωσης.

Το συγκεκριμένο προκλήθηκε από τραύμα το 2001 και μεγάλωνε συνεχώς. Μολονότι ο ασθενής είχε τη συμπτωματολογία, αλλά και ευρήματα στην ακτινογραφία, δεν οδήγησαν στη διάγνωση του ανευρύσματος». Οπως επισημαίνει ο κ. Σαρατζής, «εάν ένα ανεύρυσμα της υποκλείδιας αρτηρίας παραμείνει αδιάγνωστο, τότε οδηγείται μοιραία σε ρήξη, χωρίς να μπορεί ο γιατρός να προσφέρει στον ασθενή βοήθεια. Το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου δεν είχε γίνει διάρρηξη, αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικό τρόπο από την ομάδα μας, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε βαριά περιστατικά και με τον απαιτούμενο υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Ιατρικού Διαβαλκανικού».Ο ασθενής μετά την επέμβαση παρουσίασε καλή μετεγχειρητική πορεία και, έπειτα από νοσηλεία μόλις πέντε ημερών, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

«Εξήλθε με αποκατάσταση των προβλημάτων της δύσπνοιας και της λειτουργικότητας» σημείωσε ο Ομηρος Χαλβατζούλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...