Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

SHOWBIZ

«Καίγονται» από την αγωνία οι Κρήτες VIP

01/08/2026 - 21:36 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες πολλοί επώνυμοι τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Κρήτη. Αλλοι έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στο νησί, άλλοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες, ενώ αρκετοί περνούν εκεί κάθε καλοκαίρι.

Από τη Σπυριδούλα Τριάντου

Οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα προκάλεσαν έντονη ανησυχία, με πολλούς να επικοινωνούν διαρκώς με συγγενείς και φίλους για να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλείς.

Ο Μιχάλης Αεράκης, ο οποίος αυτή την περίοδο περιοδεύει με τη θεατρική παράσταση «Ξυλούρης», έχει το μυαλό του στην Κρήτη, την οποία επρόκειτο να επισκεφθεί λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Ο αγαπημένος ηθοποιός κατάγεται από τα Ανώγεια Ρεθύμνου και βιώνει με μεγάλη στενοχώρια όσα συμβαίνουν στο νησί, παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις. Μάλιστα, απειλήθηκε και το χωριό του, καθώς νέα φωτιά ξέσπασε χθες στον δρόμο προς τα Ανώγεια, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τα χειρότερα.

Μακριά από τη γενέτειρά της βρίσκεται και η Ελένη Πετρουλάκη, η οποία κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τη Σητεία, όπου βρίσκεται το πατρικό της μητέρας της και όπου η ίδια πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων. Η είδηση της μεγάλης φωτιάς τη συγκλόνισε. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τη μητέρα της και με συγγενείς προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλοι είναι καλά.

Την ίδια αγωνία έζησε και η Ελλη Αγγελιδάκη, η οποία κατάγεται από το Ρέθυμνο. Εκεί ζουν η μητέρα της και τα αδέλφια της, ενώ με τον σύζυγό της διατηρεί εστιατόριο στο ενετικό λιμάνι της πόλης. Η επιχείρησή τους δεν επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές, ωστόσο η γνωστή γυμνάστρια και πρώην παρουσιάστρια βρίσκεται διαρκώς στο τηλέφωνο, καθώς οι φλόγες έπληξαν περιουσίες φίλων και γνωστών της.

Μεγάλη ήταν η ανησυχία και του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς απειλήθηκε το αγαπημένο του καταφύγιο στην ανατολική Κρήτη. Ο δημοφιλής τραγουδιστής διαθέτει εξοχική κατοικία στο παραδοσιακό χωριό Πεύκοι Σητείας, σε μικρή απόσταση από τον Μακρύ Γιαλό, περιοχή που βρέθηκε κοντά στο πύρινο μέτωπο.