Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγκαλιά στα φλας η Παπούλια με τον πρώην σύζυγο και την κόρη...

Κοσμικό reunion της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου...

Η… περίεργη αντίδραση Λιάγκα και Σκορδά για την υπόσχεση του...

Πυροβολούν τη σάτιρα και έναν από τους πιο αγαπητούς...

«Άγιος έρωτας»: Τι λένε οι πρωταγωνιστές λίγο πριν την πρεμιέρα

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, η δραματική σειρά εποχής...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Ο Δημήτρης Σταρόβας πάει πολύ καλύτερα, όλες οι λειτουργίες είναι...

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Πρωινό...

Μελομακάρονα με σοκολάτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη

Δείτε τη συνταγή

Μελομακάρονα με σοκολάτα έφτιαξε η Νεκταρία Κοκκινάκη. Μία συνταγή για γευστικότατα μελομακάρονα.

Υλικά
250 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 Κουταλάκι σόδα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
20 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 Κουταλάκι γαρίφαλο
650-680 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

80γρ. σταγόνες κουβερτούρα

κοκκινακη νεκατρίαΓια το σιρόπι
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Και επικάλυψη
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση
Θρυμματισμένα καρύδια
Καβουρδισμένα και θρυμματισμένα αμύγδαλα

1320
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το κονιάκ.

Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και ανακατεύουμε προσεκτικά διότι φουσκώνει. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά στα υγρά ζυμώνοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτα και ζυμώνουμε για πολύ λίγο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες 30 γρ. περίπου και πλάθουμε τα μελομακάρονα.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.

Αφού είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς.

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Ενώ είναι ζεστό το σιρόπι, βουτάμε τα μελομακάρονα για λίγα δεύτερα και βγάζουμε σε ένα σουρωτό.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζέστη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Τέλος, με δύο πιρούνια βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στην σοκολάτα ώστε να πάει παντού και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και αμύγδαλα.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Καλημέρα με μαμάδες, λουλούδια και κοιλίτσες – Απ’ όλα είχαν οι… αδιάφορες πρεμιέρες των πρωινών εκπομπών

Πρεμιέρες με συντρόφους, μαμάδες, εγκυμοσύνες κι... έναν Στέφανο Κασσελάκη...