Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσo

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Διανύουμε περίοδο νηστείας και δυσκολευόμαστε να βρούμε τι φαγητό να φτιάξουμε. Στην εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε μία ωραία συνταγή και σας την προτείνει. Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι!

sintagi36448

Υλικά:

1 κλωνάρι δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φύλλο δάφνη 50 γρ λευκό πιπέρι κόκκους 1 χταπόδι κατεψυγμένο 100 ml κόκκινο κρασί 50 ml ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 ξύλο κανέλας 20 γρ. δενδρολίβανο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 50 ml κόκκινο κρασί 1 κ.γ. μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης 100 γρ. ντομάτα κονκασέ 150 ml ζωμό λαχανικών 1 κ.σ. αλάτι 500 γρ. κρεμμύδια κοκκάρι 300 γρ. κριθαράκι μέτριο φύλλα δενδρολίβανου

sintagi36515

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, μια σκελίδα σκόρδο, ένα φύλλο δάφνη, κόκκους από λευκό πιπέρι και το κρασί. Το χταπόδι θα βγάλει πολλά υγρά, μαγειρεύουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά. Το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τρεις σκελίδες σκόρδο, το στικ κανέλας μαζί με το δεντρολίβανο, πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε.

sintagi36582Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τριμμένο μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τη ντομάτα κον κασέ και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών για να δώσει υγρασία. Τέλος, βάζουμε το αλάτι, τα κρεμμύδια κοκκάρι και το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγη υγρασία από το χταπόδι. Κόβουμε με πλοκάμια από το χταπόδι που έχουμε βράσει και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την σάλτσα για να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να είναι γίνει το κριθαράκι.




{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...