Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Νίκος Καραγιώργης στη θέση του Μπιμπίλα στο «τιμόνι» του ΣΕΗ

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς...

Απόψε στο Capelo η Πένυ Σκάρου θα γιορτάσει τα γενέθλιά της

Το live birthday party της Πένυς Σκάρου αποτελεί πλέον...

Ο Μελέτης Ηλίας πάει για «Deal» με τον Alpha

O πρωταγωνιστής της φετινής επιτυχημένης σειράς του Alpha το...

Ο Λαζόπουλος, σε μια σατιρική βραδιά, στο Christmas Theater, στις 28 Μαΐου

Σας έλειψε; Επιστρέφει! Ο δημοφιλής Λάκης Λαζόπουλος επανέρχεται με...

Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσo

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Διανύουμε περίοδο νηστείας και δυσκολευόμαστε να βρούμε τι φαγητό να φτιάξουμε. Στην εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε μία ωραία συνταγή και σας την προτείνει. Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι!

sintagi36448

Υλικά:

1 κλωνάρι δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φύλλο δάφνη 50 γρ λευκό πιπέρι κόκκους 1 χταπόδι κατεψυγμένο 100 ml κόκκινο κρασί 50 ml ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 ξύλο κανέλας 20 γρ. δενδρολίβανο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 50 ml κόκκινο κρασί 1 κ.γ. μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης 100 γρ. ντομάτα κονκασέ 150 ml ζωμό λαχανικών 1 κ.σ. αλάτι 500 γρ. κρεμμύδια κοκκάρι 300 γρ. κριθαράκι μέτριο φύλλα δενδρολίβανου

sintagi36515

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, μια σκελίδα σκόρδο, ένα φύλλο δάφνη, κόκκους από λευκό πιπέρι και το κρασί. Το χταπόδι θα βγάλει πολλά υγρά, μαγειρεύουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά. Το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τρεις σκελίδες σκόρδο, το στικ κανέλας μαζί με το δεντρολίβανο, πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε.

sintagi36582Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τριμμένο μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τη ντομάτα κον κασέ και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών για να δώσει υγρασία. Τέλος, βάζουμε το αλάτι, τα κρεμμύδια κοκκάρι και το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγη υγρασία από το χταπόδι. Κόβουμε με πλοκάμια από το χταπόδι που έχουμε βράσει και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την σάλτσα για να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να είναι γίνει το κριθαράκι.




{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φάντασμα» η ερωτική φωλιά Λιάνη-Σπυρόπουλου

Σπασμένα τζάμια, σπασμένο λουκέτο στην εξώπορτα, η οποία είναι...

Διπλή «χυλόπιτα» της Τατιάνας στον ΑΝΤ1

Εδώ Τατιάνα, εκεί Τατιάνα, πού πάει τελικά η Στεφανίδου;...

Γιώργος Λιάγκας: Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες με το ζεύγος Κασσελάκη και Μακμπέθ

Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες θα περάσει το ζεύγος Κασσελάκη και...

Βαφτίσια για τον γιο της Καρλάκη με απόντα τον πατέρα

Και το όνομα αυτού, Ραφαήλ Μηνάς Καρλάκης! Στην όμορφη...

Γιώργος Μαζωνάκης: Σέρνει στα δικαστήρια την αδελφή του Βάσω!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στη showbiz και στα...

Στέλλα Μπεζαντάκου: 20 χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της, ξαναχτυπά

Η Στέλλα Μπεζαντάκου τραγουδάει ξανά το «Μπλουζάκι» περίπου 20...