Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσo

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Διανύουμε περίοδο νηστείας και δυσκολευόμαστε να βρούμε τι φαγητό να φτιάξουμε. Στην εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε μία ωραία συνταγή και σας την προτείνει. Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι!

sintagi36448

Υλικά:

1 κλωνάρι δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φύλλο δάφνη 50 γρ λευκό πιπέρι κόκκους 1 χταπόδι κατεψυγμένο 100 ml κόκκινο κρασί 50 ml ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 ξύλο κανέλας 20 γρ. δενδρολίβανο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 50 ml κόκκινο κρασί 1 κ.γ. μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης 100 γρ. ντομάτα κονκασέ 150 ml ζωμό λαχανικών 1 κ.σ. αλάτι 500 γρ. κρεμμύδια κοκκάρι 300 γρ. κριθαράκι μέτριο φύλλα δενδρολίβανου

sintagi36515

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, μια σκελίδα σκόρδο, ένα φύλλο δάφνη, κόκκους από λευκό πιπέρι και το κρασί. Το χταπόδι θα βγάλει πολλά υγρά, μαγειρεύουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά. Το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τρεις σκελίδες σκόρδο, το στικ κανέλας μαζί με το δεντρολίβανο, πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε.

sintagi36582Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τριμμένο μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τη ντομάτα κον κασέ και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών για να δώσει υγρασία. Τέλος, βάζουμε το αλάτι, τα κρεμμύδια κοκκάρι και το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγη υγρασία από το χταπόδι. Κόβουμε με πλοκάμια από το χταπόδι που έχουμε βράσει και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την σάλτσα για να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να είναι γίνει το κριθαράκι.




{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...