Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Συναγερμός για τον HIV

❱❱ Ο εφησυχασμός στην αντιμετώπιση του ιού μπορεί να αναζωπυρώσει το AIDS«Επικίνδυνο εφησυχασμό» στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του HIV, που προκαλεί το AIDS, διαπιστώνουν οι ειδικοί μέσω νέας μελέτης, κρούοντας τον κώδωνα στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες όλων των κρατών. Συγκεκριμένα, η έκθεση που συνέταξε επιτροπή του επιστημονικού εντύπου «The Lancet» προειδοποιεί ότι αυτός ο εφησυχασμός μπορεί τελικά να προκαλέσει αναζωπύρωση της νόσου. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης του HIV τα τελευταία χρόνια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για τον έλεγχο του AIDS. 
«Οπως είναι σήμερα η κατάσταση, ο κόσμος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει τέλος στην πανδημία ως το 2030, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί και συμφωνηθεί από τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» γράφουν οι επιστήμονες σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στο «Lancet».

Εκκληση

Οι ίδιοι κάνουν έκκληση για επείγουσες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης και ελέγχου της νόσου. Περίπου 37.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τον HIV ή πάσχουν από AIDS. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι καταγράφονται 1.800.000 νέα κρούσματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μείωση.

Ωστόσο, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του «Lancet» λέει ότι η μείωση σημειώνεται με πολύ αργό ρυθμό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του UNAIDS, του ειδικού προγράμματος του ΟΗΕ για τον HIV και το AIDS, για 500.000 νέες λοιμώξεις έως το 2020. «Κι ενώ τα ποσοστά του HIV μειώνονται συνολικά, ωστόσο παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως τα νεαρά άτομα και κυρίως οι γυναίκες, καθώς και στις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία» αναφέρει η επιτροπή του «Lancet». 

Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του HIV είναι περιορισμένη τα τελευταία χρόνια και ανέρχεται σε περίπου 14,7 δισ. λίρες, δηλαδή σχεδόν 5,4 δισ. λίρες λιγότερες σε σχέση με το ποσό που εκτιμάται ότι απαιτείται για να ικανοποιηθούν οι στόχοι του UNAIDS.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...