Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Σχέδιο «Βερμούδα» στη Μύκονο

❱❱«Απόβαση» ειδικής μονάδας της ΕΛ.ΑΣ. στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων για να μπει «φρένο» στην εγκληματικότητα
❱❱ Φόβος και τρόμος για ευκατάστατους τουρίστες και VIPs οι μαφιόζικες συμμορίεςΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ανάμεσα στα χιλιάδες καλογυμνασμένα κορμιά που λικνίζονται ανέμελα στους ρυθμούς της μουσικής στις παραλίες, στα clubs και τα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου κυκλοφορούν κάποιοι ελαφρά ντυμένοι άνδρες και γυναίκες, που δεν έχουν το μυαλό τους στη διασκέδαση. 

Είναι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μέλη της ειδικής μονάδας που έχει συσταθεί για την επιχείρηση με τον κωδικό «Βερμούδα», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο νησί των ανέμων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στόχος της επιχείρησης είναι να εξαλειφθούν οι οργανωμένες σπείρες ληστών και διαρρηκτών που λυμαίνονται τη «βαριά βιομηχανία» του ελληνικού τουρισμού και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους ευκατάστατους παραθεριστές, τους σταρ και τους celebrities, καθώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολυτελείς βίλες στις οποίες διαμένουν αποτελούν εύκολους στόχους για όποιους βάλουν στο μάτι τα μετρητά και τα τιμαλφή τους.

 Οργανωμένες σπείρες

Τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένες σπείρες έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στη Μύκονο, όπου γνωρίζουν ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Οι ξέφρενοι ρυθμοί διασκέδασης και η χαλαρότητα των διακοπών κάνουν τους… στόχους απρόσεκτους και ταυτόχρονα ευάλωτους.

Ακόμα και μέλη της ιταλικής Μαφίας έχουν βρει «πεδίον δόξης λαμπρόν» στο νησί, στο οποίο ξαφρίζουν τους «φορτωμένους» τουρίστες.

Τα κρούσματα κλοπών σε πολυτελείς βίλες ή ληστειών ακόμα και στη μέση του δρόμου είναι πολύ αυξημένα, παρά το γεγονός ότι τόσο οι τοπικοί αστυνομικοί όσο και το κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής έχουν καταφέρει να συλλάβουν αρκετούς από τους παρανόμους που δρούσαν στο νησί.

Το τελευταίο περιστατικό που αποτυπώνει τη δραστηριότητα την οποία έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι συμμορίες συνέβη πριν από τρεις ημέρες.

Πρόκειται για τη σύλληψη ενός 23χρονου Ελληνα στο λιμάνι του Πειραιά, προτού επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο. Στις αποσκευές του βρέθηκαν ένα μικρό οπλοστάσιο, σύνεργα διάρρηξης και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 23χρονος είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, καθώς είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις Αρχές για κλοπές από αυτοκίνητα, αλλά και ληστείες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με άλλους τρεις ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, είχε δημιουργήσει συμμορία που δρούσε στα δυτικά προάστια της Αττικής.

Οι συνεργοί του νεαρού φέρεται ότι ήδη βρίσκονται στο νησί των ανέμων και πλέον το κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους, καθώς εκτιμάται πως προετοίμαζαν ληστρική επιδρομή πιθανότατα στη βίλα κάποιου επώνυμου επισκέπτη, γι’ αυτό είχαν παραγγείλει από τον συνεργό τους τα όπλα και τα διαρρηκτικά εργαλεία.

λειτουργώντας για λογαριασμό της Μαφίας του ιταλικού Νότου.

Το φαινόμενο περιορίστηκε με τις αθρόες συλλήψεις Ιταλών «τουριστών» από την Ασφάλεια, αλλά στο νησί των ανέμων έχουν αρχίσει να καταφθάνουν πιο… οργανωμένοι «συνάδελφοί» τους, με στόχο τα πανάκριβα κοσμήματα και τα μετρητά που κρατούν σε χρηματοκιβώτια στις βίλες που νοικιάζουν οι πλούσιοι επισκέπτες.

Πρόκειται για επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι κυκλοφορούν ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας και εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους στα ακριβά clubs και τα νυχτερινά κέντρα του νησιού.

Από ένα τέτοιο περιβάλλον με άφθονο χρήμα και χρυσό δεν θα μπορούσε να λείπει η αλβανική μαφία, η οποία έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμα και στη Λατινική Αμερική!

Αρχικά οι Αλβανοί έφτασαν στο νησί ως διακινητές ναρκωτικών, κυρίως χασίς και κοκαΐνης, εκτοπίζοντας σταδιακά τους εγχώριους dealers. Πλέον έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους και στον τομέα των ληστειών με θύματα τουρίστες και των κλοπών από πολυτελή καταλύματα.

 Τύμπανα «πολέμου»

Αυτό που προβληματίζει τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί μυστικά στη Μύκονο και «χαρτογραφούν» την εγκληματικότητα για να εντοπίσουν τις σπείρες είναι πως οι Αλβανοί κακοποιοί έχουν κλιμακώσει τη δράση τους.

Μάλιστα, υπάρχει ο φόβος, αργά ή γρήγορα, να βγουν τα όπλα, όταν θα αρχίσει η διεκδίκηση από τις συμμορίες των πιο «αποδοτικών» περιοχών στο νησί.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...