Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ανω-κάτω για τον Βέλιο!

► Τα ραντεβού με μητροπολίτη λίγο πριν φύγει από τη ζωή! Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που φέρνει μεγάλη ανατροπή, στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί σήμερα.
► Το Ανθρωποκτονιών ερευνά τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών άρχισε η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου. Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν για τον «γιατρό που θα κάνει τη δουλειά» και την «ένεση με το φαρμάκι»

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητήσουν την εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν ήδη αρχίσει προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του 63χρονου!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Προηγήθηκε σχετική παρέμβαση εισαγγελέα μετά το δημοσίευμα φίλου του δημοσιογράφου, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε «πρόθυμο γιατρό» και θανατηφόρα ένεση.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι κάποιος βοήθησε τον Αλέξανδρο Βέλιο, πιθανότατα θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με συναίνεση. Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα καλέσουν αρχικά για κατάθεση τον φίλο του εκλιπόντος δημοσιογράφου για να τον ρωτήσουν σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα. «Στην αρχή το σχέδιο του Βέλιου είχε Ελβετία, ένα ειδικό κέντρο που πας και πεθαίνεις (“υποβοηθούμενη ευθανασία”). Λόγοι οικονομικοί αλλά και άλλοι, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, η Ελβετία βγήκε από το σχέδιο. Και τώρα τι θα κάνεις; “Είμαι τυχερός, με βρήκε ένας γιατρός. Αυτός προσφέρθηκε να κάνει τη “δουλειά”» είναι ένα από τα σημεία του δημοσιεύματος.

Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται: «Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου έκατσε για τελευταία φορά στο οικογενειακό τραπέζι (…) Αργά το απόγευμα υπήρξε και άλλη εμπλοκή. Η συνταγή (δηλαδή το φάρμακο – φαρμάκι και η δοσολογία του) της “μη υποβοηθούμενης ευθανασίας” που του έδωσε (ποιος;) κάθε άλλο παρά αξιόπιστη ήταν. Τα λόγια του ήταν ακριβώς τα εξής: “Ρώτησα τρεις γιατρούς και μου είπαν ότι κινδυνεύω να βασανιστώ και στο τέλος να καταλήξω στην Εντατική, αντί στον νεκροθάλαμο. Είμαι σε απόλυτο αδιέξοδο” (…) Ωστόσο, αφού είχε πειστεί για το ανασφαλές της “συνταγής”, πίστεψα ότι θα το αναβάλει. Ο Βέλιος ήταν “τετράγωνος”, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα έπαιζε στα ζάρια τον εφιάλτη. Λάθεψα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα κριθούν όταν θα ολοκληρωθούν οι καταθέσεις του φίλου του Αλέξανδρου Βέλιου αλλά και στενών συγγενικών προσώπων του δημοσιογράφου. Εφόσον προκύψει ότι τελικά υπήρξε βοήθεια στον θάνατό του, είναι δυνατό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να ζητήσουν τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα για να γίνει εκταφή της σορού και να ληφθούν δείγματα για τη διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Μη υποβοηθούμενη ευθανασία

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε αυτήν την περίπτωση, καθώς θα πρέπει να πάρουν καταθέσεις για μια ιδιαιτέρως λεπτή υπόθεση και θεωρούν βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν ψυχολογικά τους συγγενείς και στενούς φίλους του Αλέξανδρου Βέλιου.

Υπενθυμίζεται ότι ο χτυπημένος από καρκίνο δημοσιογράφος, πατέρας δύο παιδιών, είχε δηλώσει δημόσια ότι θα έκανε ευθανασία στη Ζυρίχη. Κατέφυγε στη μη υποβοηθούμενη ευθανασία, όπως έγραψε στο αποχαιρετιστήριο χειρόγραφο, και «έφυγε» στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου από ανακοπή.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

4r245yt4we5y«Ορθόδοξη Αλήθεια»: Τα δύο ραντεβού με μητροπολίτη λίγο πριν πεθάνει

Τη μεγάλη ανατροπή τον τελευταίο μήνα της ζωής του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» (φωτό).

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Ριζούλη αποκαλύπτει τα δύο ραντεβού του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ με τον δημοσιογράφο!

Ο μητροπολίτης συνάντησε τον 63χρονο στο νοσοκομείο μία μέρα πριν αφήσει την τελευταία πνοή του, ενώ η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα και όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση της 4ης Αυγούστου, όταν ο δηλωμένος άθεος Αλέξανδρος Βέλιος ζήτησε να επισκεφθεί τον κ. Γαβριήλ στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του.

«Τα 20 λεπτά που διήρκεσε αυτή η συνάντηση θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου ως μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ριζούλης, που ήταν «παρών» στο ραντεβού, αφού εκείνος ήταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να πραγματοποιηθεί: «Ο διάλογος του μελλοθάνατου άθεου με τον δεσπότη, που μιλούσε σαν να ήταν ο τελευταίος των διακόνων του Θεού, με συντάραξε. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ανατράπηκαν όσα πίστευα επί 15 χρόνια για τον Βέλιο».

Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτούσιο τον διάλογο του δημοσιογράφου με τον μητροπολίτη, όπως τον επιμελήθηκε ο ίδιος ο Βέλιος και χωρίς καμία προσθήκη.

«Εξομολόγηση»

Η συζήτηση αυτή εξελίχθηκε ουσιαστικά σε μια «εξομολόγηση» του δημοσιογράφου, που έφτασε στο σημείο να παραδεχθεί ότι ανατρέχει πολύ συχνά στην Καινή Διαθήκη, ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη του Θεού και ότι νιώθει πως είναι πιο κοντά στον Ιησού από πολλούς δήθεν ένθερμους πιστούς.

«Οχι, ο Βέλιος δεν πήγε στον μητροπολίτη για να συζητήσει ακαδημαϊκά, πήγε να βγάλει την ψυχή του και να την καταθέσει στα χέρια ενός παπά» σημειώνει ο Δημήτρης Ριζούλης στο συγκλονιστικό ρεπορτάζ.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...