Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η αδελφότητα των κοριτσιών του… Φιντέλ στην Ελλάδα!

❱❱ Οι Sisters of the leaf Greece (SOTL) είναι η πρώτη επίσημη αδελφότητα γυναικών στην Ελλάδα που δεν μπορεί χωρίς πούρο!Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

Δεν προωθούν το κάπνισμα, όμως αγαπούν την κουλτούρα και τον αυθεντικό κόσμο του πούρου όπως έγινε γνωστός μέσα από τη ζωή του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο. Οι Sisters of the leaf Greece (SOTL) είναι ένα δίκτυο επαγγελματικά ισχυρών γυναικών οι οποίες με άξονα το πούρο επικοινωνούν, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.

Αποτελούν την πρώτη επίσημη αδελφότητα γυναικών που λειτουργεί στην Ελλάδα στα πρότυπα της παγκόσμιας κοινότητας cigar aficionados και μέλη της μπορεί να είναι ακόμη και φανατικές… αντικαπνίστριες, που όμως είναι έτοιμες να μυηθούν στον κόσμο του πούρου! 

Οπως εξηγεί στην «Espresso» η ιδρύτρια και πρόεδρος της Sotl Greece δρ Αναστασία Ψωμιάδη, τα μέλη της αδελφότητας επιβάλλεται να εκφράζονται ελεύθερα σε όλους τους τομείς της ζωής τους και πάνω απ’ όλα να δείχνουν αποδεσμευμένα από κάθε αρνητικό στερεότυπο. «Πέρα από τη φιλοσοφία, την κουλτούρα και ό,τι σχετίζεται με τη βιομηχανία του, το πούρο συνοδεύεται και από ένα μαγικό ταξίδι. Μια ολόκληρη ιεροτελεστία, που έχεις την πολυτέλεια να ζεις όποτε το ανάβεις και όποτε εκείνο σε συντροφεύει».

Σπουδαία βιογραφικά

Γυναίκες με σπουδαία βιογραφικά και καριέρες βρίσκονται στο δίκτυο της Sotl Greece, οι αρχές του οποίου βασίζονται στην ενδυνάμωση της γυναίκας – επαγγελματία και την επιχειρηματική ηθική, χαρακτηριστικά που βρήκε η σχεδιάστρια κοσμημάτων Θάνια Ιορδανίδου, η οποία ανήκει στους χορηγούς της αδελφότητας: «Κάπνιζα μαζί με τον σύζυγό μου πούρο και μου άρεσε πολύ η εμπειρία. Τώρα, όμως, το απολαμβάνω συντροφιά με την παρέα σπουδαίων γυναικών, με τις οποίες ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω σε θέματα καριέρας και όχι μόνο».

Την ίδια άποψη έχει και η Φωτεινή Κωστούλη, γνωστή σε Ελλάδα και εξωτερικό για το brand Aelia Selection: «Βρίσκομαι στην αδελφότητα γιατί, εκτός του ότι κάθε φορά που συναντιόμαστε περνάμε υπέροχα, ανοίγει ένας νέος κόσμος μπροστά μου, αυτός του πούρου, που αποτελεί πλέον μια πηγή έμπνευσης για την τέχνη μου».

f5
Αριστερά: Η Αννα Κοντολέων. Δεξιά: Η Φωτεινή Κωστούλη 

Από το 2016 λειτουργεί στην Ελλάδα και το Brothers of the leaf Greece (Botl), μέσα από το οποίο άνδρες λάτρεις του πούρου ανακαλύπτουν τον κόσμο του, σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα ταξίδια, γευσιγνωσίες και μουσική. Δράσεις ετοιμάζει και η γυναικεία αδελφότητα, όπως εξηγεί η life coach πολλών επωνύμων Aννα Κοντολέων, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Sotl.

«Εκτός από τις μόνιμες συναντήσεις μας μία φορά τον μήνα, έχουμε εγκαινιάσει και μια σειρά μαθημάτων μύησης στον κόσμο του πούρου με ειδικούς από Ελλάδα και εξωτερικό.

Επίσης, προγραμματίζουμε και παρουσιάσεις πούρων μέσα από την κουλτούρα των χωρών παραγωγής, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες και τα αντίστοιχα clubs του εξωτερικού».

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...