Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο κελί η χήρα του Αιγάλεω για τον φόνο του άντρα της

❱❱  Η ανώτατη ποινή επιβλήθηκε στην 51χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της το 2012 στο Αιγάλεω! Εβαλε τα κλάματα και φώναξε πως είναι αθώα

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του 44χρονου σωματοφύλακα τον Ιούνιο 2012 στο Αιγάλεω η 51χρονη σύζυγος και μητέρα των δύο παιδιών τους. 

Η αυλαία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έπεσε χθες με την καταδίκη της σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 10 μηνών, καθώς η κατηγορούμενη χήρα δεν κατόρθωσε να πείσει δικαστές και ενόρκους για την αθωότητά της.

Στο άκουσμα της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου, η 51χρονη ξέσπασε σε κλάματα, ενώ δίπλα της στο εδώλιο έτρεξαν οι δύο γιοι της αγκαλιάζοντάς την και προσπαθώντας να της δώσουν κουράγιο. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, η ίδια, βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, στράφηκε κατά της πεθεράς της και μητέρας του θύματος. «Θα σε κυνηγήσει από τον τάφο γι’ αυτό που έκανες» της είπε και με όση δύναμη της είχε απομείνει φώναξε δυνατά πως είναι αθώα.

«Εμείς ήμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει και η μητέρα μας είναι αθώα, η απόφαση είναι πλήγμα για τη Δικαιοσύνη» δήλωσαν οι γιοι της 51χρονης, η οποία, επτά χρόνια μετά τη μοιραία νύχτα κατά την οποία έχασαν τον πατέρα τους, θα κληθούν να αντικρίσουν τη μητέρα τους στη φυλακή. Το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ένοχη την κατηγορουμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, της επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή, αλλά της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Αντίθετα, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση και του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Νωρίτερα στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε την πεποίθηση πως η 51χρονη χήρα είχε προσχεδιάσει το έγκλημα τρεις μήνες πριν από την τέλεσή του, χαρακτηρίζοντάς την αμετανόητη.

Το σχεδίαζε

«Η δολοφόνος είχε προμελετήσει το έγκλημα. Από τον Μάρτιο τον παρακολουθούσε. Σχεδίαζε την εξόντωσή του. Οπως κάθε δολοφόνος είχε σχεδιάσει τον τρόπο, αλλά κυρίως το μέσο με το οποίο θα πετύχαινε το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα« είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η 51χρονη προσπαθούσε να σπείρει αμφιβολίες στο συγγενικό περιβάλλον. «Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της.

Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, επισημαίνοντας ότι η 51χρονη ήταν εξοικειωμένη με τα όπλα λόγω της ιδιότητας του άτυχου 44χρονου. «Η κατηγορούμενη γνώριζε ότι μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να φονεύσει τον σύζυγό της, γνώριζε πού είχε το όπλο του, με το οποίο ήταν εξοικειωμένη» πρόσθεσε.

Στην απολογία της η 51χρονη μητέρα είχε υποστηρίξει ότι άγνωστoς άνδρας εισέβαλε στο σπίτι τους στο Αιγάλεω και πυροβόλησε τον σύζυγό της την ώρα που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά τους, ενώ η ίδια και οι δύο γιοι τους κοιμόντουσαν σε διπλανό υπνοδωμάτιο. Οι αντιφάσεις, ωστόσο, στις οποίες υπέπεσε, αλλά και η προανακριτική ομολογία της επιβάρυναν τη θέση της ενώπιον της έδρας. Η ίδια επιχείρησε να εξηγήσει πως αρχικά ομολόγησε για να μην μπλέξουν τα παιδιά της, ισχυρισμός, όμως, ο οποίος δεν έγινε πιστευτός από την έδρα.

65968774 2394815937418942 4258073621416640512 n

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...