Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Οριστικό τέλος στο μελάνωμα

❱❱ Φάρμακο σε συνδυασμό με αντικαρκινική ουσία «θανατώνει» τη νεοπλασίαΣοβαρές ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος δημιουργεί φάρμακο το οποίο μέχρι τώρα χρησιμοποιείται κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ερευνητές του University of East Anglia της Βρετανίας ανακάλυψαν ότι αν συνδυαστεί με ήδη υπάρχουσα θεραπεία σταματάει σχεδόν πλήρως την αύξηση του όγκου του μελανώματος στα πειραματόζωα.

Πρόκειται για τη φαρμακευτική ουσία λεφλουνομίδη, η οποία έχει ανοσοκατασταλτική δράση και χορηγείται στους ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρα Grant Wheeler, σε συνεργασία με ερευνητές του Norwich Medical School, όπως εξηγούν στη δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Oncotarget», χορήγησαν σε ποντικούς τη λεφλουνομίδη μαζί με το φάρμακο selumetinib, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του μελανώματος. Διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός από ό,τι το κάθε φάρμακο χωριστά.

Πειράματα

«Συνδυάζοντας τις δύο θεραπείες, είναι δυνατόν να επιτεθεί κανείς στην ασθένεια από διαφορετικές γωνίες, γεγονός που δεν θα επιτρέψει στο μελάνωμα να αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα» σημειώνει ο δρ Wheeler, προσθέτοντας ότι δοκίμασαν τη λεφλουνομίδη σε πειραματόζωα με όλους τους τύπους μελανώματος. Ο καθηγητής εξηγεί ότι προηγούμενες έρευνές τους είχαν δείξει ότι η λεφλουνομίδη ήταν αποτελεσματική αν χορηγούνταν μαζί με φάρμακα για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου τύπου του μελανώματος, ο οποίος οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη με την ονομασία BRAFV600E. Το selumetinib από την άλλη είναι μια ουσία που αναστέλλει τη δράση των πρωτεϊνών MEK, από τις οποίες εξαρτώνται τα κύτταρα του μελανώματος για να επιβιώσουν.

Οταν οι ερευνητές δοκίμασαν στο εργαστήριο τη λεφλουνομίδη σε κύτταρα διαφόρων τύπων μελανώματος, ανακάλυψαν ότι μπλόκαρε την ανάπτυξή τους στα πρώτα στάδια και ακολούθως τα οδηγούσε στον θάνατο. Στη συνέχεια χορήγησαν τη λεφλουνομίδη μαζί με το selumetinib σε ποντικούς με μελάνωμα, διαπιστώνοντας ότι μέσα σε μόλις 12 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν σχεδόν πλήρως την αύξηση του όγκου του μελανώματος, αποτέλεσμα που δεν είχε καταγραφεί όταν χορηγούσαν κάθε φάρμακο χωριστά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...