Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Παράταση στη γονιμότητα

❱❱ Με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων και χωρίς ορμονοθεραπείαΑύξηση του ορίου ηλικίας στην οποία μπορούν οι γυναίκες να είναι γόνιμες πέτυχαν επιστήμονες στις ΗΠΑ με τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από τον μυελό των οστών στις ωοθήκες, αναστρέφοντας με τον τρόπο αυτόν την πρόωρη εμμηνόπαυση και ανοίγοντας νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. 

Με τη νέα αυτή τεχνική, που δοκιμάστηκε επιτυχώς σε αρκετές γυναίκες, καθίσταται μη αναγκαία η ορμονοθεραπεία που ήταν απαραίτητη ως τώρα για την αντιμετώπιση της πρόωρης εμμηνόπαυσης.

Στόχος των ερευνητών είναι η ανάπτυξη μιας θεραπείας που θα αντικαθιστά τη μακρόχρονη ορμονοθεραπεία (συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου) με μια εφάπαξ μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Πλην των περισσότερων ευκαιριών για γονιμότητα, κρίνεται ότι η θεραπεία θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στις γυναίκες που λόγω της εμμηνόπαυσης παρουσιάζουν σειρά σοβαρών συμπτωμάτων.

Ανεπάρκεια

Οι δοκιμές έγιναν σε 33 γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, μια διαταραχή που σταματά την περίοδο περίπου στο 1% των γυναικών πριν από την ηλικία των 40 ετών. Καθώς δεν παράγουν ωάρια, αυτές οι γυναίκες στην πλειονότητά τους δεν μπορούν να κάνουν παιδί. «Η βλαστοκυτταρική θεραπεία μπορεί να αποτελέσει μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο για τη θεραπεία δύσκολων περιπτώσεων γυναικείας υπογονιμότητας» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής Ayman Al-Hendy του πανεπιστημίου του Σικάγου, σύμφωνα με τους λονδρέζικους «Times».

«Οι ασθενείς με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια αδυνατούν να παράγουν τα δικά τους ωάρια. Επίσης, έχουν εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, διαταραχές διάθεσης και κολπική ξηρότητα. Αν θέλουν να μείνουν έγκυες, πρέπει να δανειστούν ωάρια από υγιείς δωρήτριες, αλλά τότε τα παιδιά που θα γεννηθούν δεν θα έχουν βιολογική σχέση με τις μητέρες τους» πρόσθεσε ο καθηγητής. Η ερευνητική ομάδα θα παρουσιάσει τα πολύ αισιόδοξα αποτελέσματά της στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας αυτήν την εβδομάδα. Ολες οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πιλοτική θεραπεία είχαν ξανά περίοδο και οι εξετάσεις με υπερήχους στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι οι ωοθήκες τους είχαν πολλαπλασιαστεί σε μέγεθος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...