Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

Μικροί Σουμάχερ σε… μονοθέσια!

Ελληνες μαθητές με αγωνιστικά-μινιατούρες ετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στις ΗΠΑ.

Ξεπέρασαν τους εαυτούς τους οι Ελληνες μαθητές που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τα δικά τους αγωνιστικά μονοθέσια-μινιατούρες στο πλαίσιο του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «F1 in Schools 2013»! Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ελληνογερμανική Αγωγή της Αθήνας και οι τρεις πρώτες ομάδες ετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στις ΗΠΑ. 225gh98h749

Στον ελληνικό τελικό της εκπαιδευτικής διοργάνωσης συμμετείχαν είκοσι οκτώ ομάδες μαθητών και μαθητριών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα Speed Deamons από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η νικήτρια ομάδα του περσινού τελικού, η Ground Force Project από τη Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου, ενώ τρίτη ήρθε η ομάδα WhiteBlue Bullets από το ιδιωτικό Γυμνάσιο «Νέα Παιδεία». Οι δύο πρώτες ομάδες πήραν το εισιτήριο για το Οστιν του Τέξας, όπου από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος «F1 in Schools 2013», με συμμετοχή ομάδων από σαράντα χώρες. Το εισιτήριο πήρε και η τρίτη ελληνική ομάδα, με τη διαφορά ότι δεν θα κατέβει αυτόνομη στον παγκόσμιο τελικό, αλλά θα πρέπει να συνεργαστεί με την τριταθλήτρια μιας άλλης χώρας.

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη» δηλώνουν οι μαθητές της νικήτριας ομάδας Speed Deamons, που υπογραμμίζουν ότι η πρωτιά ήρθε ύστερα από σκληρή δουλειά και πολλή κούραση. Η ίδια ομάδα μάλιστα κατέκτησε τα βραβεία καλύτερης μηχανικής σχεδίασης και καλύτερου portfolio. Ο εν λόγω διεθνής διαγωνισμός, που φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια ζωής, είναι ουσιαστικά ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τα υπουργεία Παιδείας πολλών ανεπτυγμένων χωρών. Θέμα του είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η δοκιμή μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων -μήκους περίπου 21 εκατοστών- F1 από ξύλο balsa. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές μαθαίνουν και εξασκούνται σε θέματα φυσικής, νέων τεχνολογιών, πληροφορικής, μηχανικών κατασκευών και εφαρμοσμένων μαθηματικών.

Οι μαθητικές κατασκευές μοντέλων F1 κινούνται με την ώθηση που τους δίνει ένα φυσίγγιο με πεπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα, με ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ./ώρα, πάνω σε μια ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους περίπου 24 μέτρων, η οποία στήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των εγκαταστάσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη. Για την πραγματοποίηση των αγώνων μεταφέρθηκε και φέτος στην Ελλάδα η αυθεντική πίστα της F1 με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα.

Σπουδαίες επιδόσεις

Το ελληνικό F1 in Schools ήταν το δεύτερο στη σειρά που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και οι επιδόσεις των μαθητών ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. «Ο χρόνος της πρώτης ομάδας είναι κοντά στο ρεκόρ που έγινε στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία» λέει ο εκπρόσωπος του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο Δημήτρης Πολυματίδης που υπογραμμίζει ότι όλα τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και ανέβασαν το επίπεδο του διαγωνισμού. Εξίσου σημαντικό θεωρεί το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση είχε πολλαπλάσιες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή (φέτος συμμετείχαν πενήντα οκτώ ομάδες στους προκριματικούς και είκοσι έξι στον τελικό, έναντι δεκατεσσάρων και οκτώ ομάδων, αντίστοιχα, πέρσι). Σύμφωνα με τον κ. Πολυματίδη, ακριβώς η συμμετοχή και όχι η διάκριση είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τους μαθητές, καθώς έτσι παίρνουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Σ.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...