Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Δεν το χωράει ο νους!

Απίστευτη τραγωδία με αστυνομικό που τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.


Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει η χωρίς προηγούμενο πράξη ενός νέου ανθρώπου να βάλει τέλος στη ζωή του ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί, μη αντέχοντας το βάρος της ευθύνης και των τύψεων για τον θάνατο μιας ηλικιωμένης που παρέσυρε με τη μηχανή του! Δραματικός πρωταγωνιστής της διπλής τραγωδίας ήταν ένας 28χρονος, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο λίγα λεπτά μετά το τροχαίο που προκάλεσε και θύμα μια ηλικιωμένη που λαχτάρισε ένα γλυκό και βγήκε από το σπίτι της για να το αγοράσει, χωρίς να φαντάζεται ότι θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έκανε.


Το πρωτοφανές δράμα εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι, λίγα μέτρα από το σπίτι της άτυχης γυναίκας που βγήκε φορώντας τη ρόμπα και τις παντόφλες της από το σπίτι της για να πεταχτεί σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της περιοχής. Με το γλυκό που είχε το επιθυμήσει στα χέρια άρχισε να διασχίζει τον δρόμο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Δεν έμελλε, όμως, να φτάσει ποτέ…


Από την πλευρά της πλατείας Κένεντι κατέβαινε με ταχύτητα και με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Κηφισίας η μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός ειδικός φρουρός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφε στο σπίτι του στο Γαλάτσι. Λίγο το σκοτάδι, λίγο η ταχύτητα, λίγο ο δισταγμός της 75χρονης γυναίκας, έκαναν τον νεαρό μοτοσικλετιστή να τα χάσει και να μην καταφέρει να την αποφύγει.


«Η γυναίκα πήγε να περάσει εκτός διάβασης, σε ένα σημείο όπου οι κάτοικοι έχουν βγάλει τα ξύλα της περίφραξης από τη νησίδα. Η μηχανή ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα και ήταν αδύνατο να σταματήσει» περιγράφει ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος έτοιμων φαγητών που είδε τι συνέβη.


Η σύγκρουση ήταν μοιραία. Η ηλικιωμένη εκτινάχθηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων με αποτέλεσμα να διαμελιστούν τα κάτω άκρα της από την ταχύτητα με την οποία τη χτύπησε η μοτοσικλέτα. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Η μηχανή ανατράπηκε και ο νεαρός αστυνομικός βρέθηκε να σέρνεται στο έδαφος, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά. Οταν σηκώθηκε, έτρεξε αμέσως κοντά στο θύμα του και η τραγική εικόνα που αντίκρισε τον έκανε να χάσει το μυαλό του!


«Δεν γνωρίζουμε την άτυχη γυναίκα, αν και πρέπει να είναι κάτοικος της περιοχής γιατί είχε βγει φορώντας τις παντόφλες και τη ρόμπα της, που σημαίνει ότι κατοικούσε εδώ κοντά» λέει ο ίδιος επιχειρηματίας.


Οι περαστικοί που έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί, «πάγωσαν» όταν είδαν το άψυχο σώμα της άτυχης γριούλας ακίνητο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ομως, τους περίμενε πολύ πιο ισχυρό σοκ… Πάνω στην αναστάτωση, κανείς δεν είδε τον νεαρό οδηγό της μηχανής, που απομακρύνθηκε με πόδια που έτρεμαν, χωρίς όμως να έχει πρόθεση να το σκάσει. Η ευθύνη για τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αντέξει. Μέσα στην ταραχή του, πήρε μια απόφαση που δύσκολα θα έπαιρνε οποιοσδήποτε… Ο κρότος του πυροβολισμού έκανε τους ήδη συγκλονισμένους από το φοβερό τροχαίο περιοίκους να τα χάσουν. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι κατευθύνθηκαν προσεκτικά σε μια μικρή αποθήκη του δήμου από την οποία είχε ακουστεί ο πυροβολισμός κι εκεί «μαρμάρωσαν» από το συγκλονιστικό θέαμα που είδαν. Ο 28χρονος μοτοσικλετιστής ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δάπεδο και στο χέρι του κάπνιζε ακόμη το υπηρεσιακό του πιστόλι με το οποίο είχε αυτοπυροβοληθεί!


«Δεν προλάβαμε να δούμε τι συνέβη… Το παλικάρι μπήκε στην αποθηκούλα που απέχει τρία – τέσσερα μέτρα από το σημείο του τροχαίου και αμέσως ακούσαμε τον πυροβολισμό! Παγώσαμε όλοι…» λέει η υπάλληλος της επιχείρησης που βρίσκεται κοντά στο σημείο της τραγωδίας.


Ετοιμαζόταν να παντρευτεί


Το τραγικό νέο της αυτοκτονίας του νεαρού ειδικού φρουρού με καταγωγή από την Ηπειρο, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών η οποία στεγάζεται στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, έκανε δεκάδες συναδέλφους του να φτάσουν στον τόπο της τραγωδίας. Ο χώρος αποκλείστηκε και ο κόσμος απομακρύνθηκε ώσπου να παραληφθούν οι σοροί των δύο θυμάτων… Αμέσως ενημερώθηκε για τον θάνατο του 28χρονου ο αδελφός του, που και αυτός είναι αστυνομικός με τον βαθμό του υπαστυνόμου και υπηρετεί σε υπηρεσία της βορειοανατολικής Αττικής.


Αυτός ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να μεταφέρει την τραγική είδηση και στους γονείς τους που κατοικούν εκτός Αθήνας και, αντί να συνοδεύσουν το παιδί τους στον γάμο του, θα αναγκαστούν να το οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία… Οσοι γνώριζαν τον 28χρονο, κάνουν λόγο για έναν ευαίσθητο άνθρωπο με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν ότι αυτό ακριβώς το αίσθημα ευθύνης θα τον έκανε να υποκύψει στις τύψεις με τόσο συγκλονιστικό τρόπο…


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΤΟΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...