Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Ανασφάλεια!

❱❱ «Ορφανά» φάρμακα και σπάνιες νόσοι στο επίκεντρο συζήτησης σε workshopAσθενείς και βιομηχανία ζητούν την εξαίρεση του νοσοκομειακού clawback για τα φάρμακα σπάνιων παθήσεων και παράλληλα επιθυμούν την απρόσκοπτη πρόσβαση στα «ορφανά» φάρμακα και τα παράγωγα αίματος, που είναι η μοναδική θεραπεία τους. 

Τα παραπάνω ήταν ορισμένα από τα πολλά θέματα που συζητήθηκαν στο εργαστήριο (workshop) το οποίο διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα το Health Daily, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρηματιών (EUCOPE), του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, του ΕΟΠΥΥ, της Πανελλήνιας Ενωσης Σπάνιων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ), καθηγητών από τα πανεπιστήμια Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων οργανισμών (φωτό).
Οι σπάνιες ασθένειες είναι πάνω από 8.000 και μπορεί να φτάσουν τις 12.000, εκ των οποίων μόνο το 1% διαθέτει εγκεκριμένα φάρμακα από την Ε.Ε. 

O αντιπρόεδρος της Vianex Κωνσταντίνος Παναγούλιας στην ομιλία του εστίασε στην πληθώρα αλλαγών και επιβαρύνσεων που έχουν προκύψει για τη βιομηχανία από την αρχή του έτους, ειδικότερα στον νοσοκομειακό τομέα. «Από τον περασμένο Μάιο έχουμε συνεχείς αλλαγές στη φαρμακευτική αγορά, οι οποίες επηρεάζουν όλα τα φάρμακα – και τα “ορφανά” και τα παράγωγα αίματος.

Οι επιβαρύνσεις στη φαρμακοβιομηχανία, όπως τα clawback και τα rebates, θα ξεπεράσουν συνολικά το 1 δισ. ευρώ το 2017. Επιπλέον, είχαμε ένα πρόσφατο νοσοκομειακό rebate, που με τον νέο υπολογισμό του και την αναδρομικότητά του επιβαρύνει τέσσερις πέντε φορές περισσότερο τη φαρμακοβιομηχανία σε σχέση με τα αρχικώς υπολογισθέντα. Το 2016 επεβλήθη νοσοκομειακό clawback, στέλνοντας ένα αρνητικό μήνυμα στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η δαπάνη από τα 730.000.000 ευρώ στα 790.000.000 ευρώ» σημείωσε ο κ. Παναγούλιας.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως, τέως πρόεδρος ΠΕΣΠΑ Μαριάννα Λάμπρου, δήλωσε: «Σε εμάς τους ασθενείς δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια για την επάρκεια των φαρμάκων, αλλά και για την αποζημίωση των θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρίες δέχονται πιέσεις με νέα μέτρα, που δυσκολεύουν την αποζημίωση και την κυκλοφορία νέων φαρμάκων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο μέτρο για το επιπλέον 25% τέλος εισόδου για τα νέα φάρμακα».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα