Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μάνδρας: Μαζεύουμε νερό από λούκι για να ξεδιψάσουμε

❱❱ Δεν έχει τέλος το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στη δυτική Αττική, με τον κατάλογο των θυμάτων να μεγαλώνει και τους κατοίκους της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου να μετρούν τις πληγές τους από τις φονικές πλημμύρες. Την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους, οι δρόμοι θυμίζουν νεκροταφείο αυτοκινήτων και οι ασφαλιστικές εταιρίες σηκώνουν με γερανούς τα κατεστραμμένα οχήματα. Η νύχτα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής ήταν ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι περισσότερες γειτονιές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ ως νωρίς το πρωί δεν είχε αποκατασταθεί η ύδρευση σε όλο το δίκτυο των πληγεισών περιοχών.

Διασώστες της ΕΜΑΚ

«Ούτε νερό δεν έχουμε να πιούμε. Από ένα λούκι μαζέψαμε νερό για να ξεδιψάσουμε και από το νερό της βροχής παίρναμε για να πλυθούμε» λέει στην «Espresso» η Μαργαρώ Τσαντίλα, η οποία είδε το σπίτι της να βουλιάζει στη λάσπη μια ημέρα μετά την πλημμύρα που κατέκλυσε τη γειτονιά της. Η ίδια καταγγέλλει την απουσία του κρατικού μηχανισμού, καθώς από χθες παλεύει μόνη της με τα νερά προσπαθώντας να ξαναφτιάξει το σπίτι της.

Στο πλάι των πληγέντων στάθηκαν με αυταπάρνηση από τις πρώτες στιγμές οι διασώστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι περιγράφουν στην «Espresso» τις εικόνες της θεομηνίας στη Δυτική Αττική. «Σημασία δεν έχει τι βλέπουμε εμείς εδώ και πόσες ώρες δουλεύουμε, αλλά ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τον πόνο των ανθρώπων, ειδικά όταν έχουμε να τους μεταφέρουμε άσχημα νέα» τονίζει ένας από τους κομάντος της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στους χειμάρρους της Μάνδρας. 

Οπως λέει, τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο πολλά σημεία και κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν έχει συναντήσει στην καριέρα του. Αυτός και οι συνάδελφοί του διασώστες είναι ο λόγος που ο αριθμός των νεκρών δεν ανέβηκε παραπάνω από τους 16, μια και ανέσυραν περισσότερους από 100 ανθρώπους από τα ορμητικά νερά.

Στη Μάνδρα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης και ένα όχημα από το Χαμόγελο του Παιδιού, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πνίγηκαν στα νερά και στις λάσπες. «Προσφέρουμε νερό και πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους και παιδιά που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία» μας εξηγεί ένας εθελοντής από το Χαμόγελο και διευκρινίζει ότι τα παιδιά τα οποία βίωσαν τις φονικές πλημμύρες είναι τα πρώτα που πρέπει να στηριχτούν.

Εθελοντές και ένστολοι είναι εξάλλου το μοναδικό αποκούμπι για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, την ώρα που πάνω από τις λάσπες κόμματα και τοπικοί φορείς πετάνε οι μεν στους δε το μπαλάκι των ευθυνών για τις φονικές πλημμύρες…

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...