Μύθος ο κεραυνοβόλος έρωτας

❱❱ Ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην πρώτη ματιά μεταξύ δύο ανθρώπων υπάρχει μόνο σωματική έλξη Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι ένας ρομαντικός τρόπος να περιγράψει κανείς την έντονη σωματική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτό είναι χοντρικά το συμπέρασμα νέας έρευνας, που έρχεται να καταρρίψει τον «μύθο» του κεραυνοβόλου έρωτα. 

Ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν, στην Ολλανδία, ερεύνησαν το φαινόμενο που επικαλούνται πολλά ζευγάρια κατά καιρούς για να διαπιστώσουν αν είναι πραγματικό ή αποκύημα των παραμυθιών και των ταινιών.

Συγκεκριμένα, έβαλαν στο «μικροσκόπιο» 396 εθελοντές, το 60% των οποίων ήταν γυναίκες. Μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την ερωτική τους σχέση (αν είχαν). Επίσης, τους έγινε επίδειξη φωτογραφιών από διάφορους αγνώστους και άγνωστες, και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την έλξη που ένιωθαν γι’ αυτούς αλλά και να αναφέρουν αν θεωρούσαν ότι βίωναν έρωτα με την πρώτη ματιά. Οι ειδικοί πραγματοποίησαν δύο επιπλέον έρευνες, κατά τις οποίες οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε speed dating (περνούσαν 90 ή 20 λεπτά με ανθρώπους που έβλεπαν πρώτη φορά). Και πάλι τούς ζητήθηκε να περιγράψουν τα αισθήματά τους για πιθανούς ερωτικούς παρτενέρ.

Τριάντα δύο συμμετέχοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους άνδρες, περιέγραψαν 49 εμπειρίες έρωτα με την πρώτη ματιά. Οταν όμως αυτά που είπαν μελετήθηκαν, προέκυψε ότι αυτό που εννοούσαν ήταν ότι έβρισκαν το άτομο στο οποίο αναφέρονταν απίστευτα ελκυστικό εμφανισιακά, ενώ στη διαδικασία του speed dating δεν προέκυψε να δηλώσουν έρωτα με την πρώτη ματιά και τα δύο άτομα από τα ζεύγη που δοκιμάστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.