Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Όχι» σε άλλον πραγματογνώμονα

❱❱ Ενώ γινόταν η αναπαράσταση της πτώσης του 21χρονου στην Κάλυμνο, ο εισαγγελέας απέρριπτε αίτημα της οικογένειας για ορισμό ιατροδικαστή Από την
Εύα Παπαδάτου 

Την ώρα που γινόταν προσπάθεια αναπαράστασης της αναρρίχησης του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που σκοτώθηκε στην Κάλυμνο, για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο της μοιραίας πτώσης του, ο εισαγγελέας της Κω απέρριπτε το αίτημα της οικογένειας για τον ορισμό πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, με το αιτιολογικό ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σε περίπτωση που γινόταν δεκτό το αίτημα, την πραγματογνωμοσύνη για λογαριασμό της οικογένειας θα αναλάμβανε ο πρώην προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης. Ωστόσο, ο εισαγγελέας κατέθεσε αιτιολογικό, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση δεν παρουσιάζει το στοιχείο του κακουργήματος, από τη στιγμή που ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος αποφάνθηκε πως πρόκειται για δυστύχημα.

Και ενώ ούτε η οικογένεια του 21χρονου ούτε η Αστυνομία έχουν παραλάβει το πόρισμα του ιατροδικαστή, αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να αποσαφηνιστεί επιστημονικά αν υπάρχει ξένο γενετικό υλικό στο σώμα του παλικαριού και αν το DNA του έχει εντοπιστεί σε βράχους, που έχουν χαρακτηριστεί από τους αστυνομικούς σημεία ενδιαφέροντος, εξαιτίας των κηλίδων αίματος που βρήκαν.

Στο μεταξύ, με τη βοήθεια αναρριχητών έγινε η αναπαράσταση της μοιραίας διαδρομής του άτυχου φοιτητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προσπάθησαν να εντοπίσουν το αρχικό σημείο τραυματισμού του νεαρού, χωρίς αποτέλεσμα όμως, αφού πρόκειται για δύσβατο σημείο και απόκρημνο βράχο.

Αν και η υπόθεση φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, με την έρευνα να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δυστύχημα, ωστόσο αιωρούνται διάφορα ερωτήματα. Για παράδειγμα, πώς γίνεται ο αδικοχαμένος Νίκος να μη φέρει κατάγματα, όταν φέρεται ότι έπεσε από κατακόρυφο γκρεμό ύψους 70 μέτρων;

Πάντως, το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου αναφέρει πως ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε κακώσεις πλήρως συμβατές, όχι με εγκληματική ενέργεια, αλλά με πτώση σε βράχο και όχι από μεγάλο ύψος. Φαίνεται πως οι κακώσεις που προκλήθηκαν στον 21χρονο (η πλέον θανατηφόρα στους πνεύμονες, στο κεφάλι του, στο σώμα και στα άκρα) οδηγούν στην εκδοχή του δυστυχήματος. Ομως, το στοιχείο που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο θάνατος του Νίκου ήταν αργός και βασανιστικός και κράτησε αρκετά 24ωρα, αφού ήταν παγιδευμένος και ανήμπορος να καλέσει σε βοήθεια κι έτσι κατέληξε από αιμορραγία και το σοκ των βαρύτατων τραυμάτων του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...