Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

«Η Ελένη Μενεγάκη θα επιστρέψει τηλεοπτικά τον Σεπτέμβριο, όχι σε καθημερινό πρόγραμμα»

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην τηλεόραση αλλά όχι σε καθημερινή εκπομπή.

Ήβη Αδάμου: Από την Αίγυπτο σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη

Η Ήβη Αδάμου συνεχίζει ασταμάτητα τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας δύο ακόμη επιτυχημένα live εκτός συνόρων, αυτή τη φορά σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη.

Μαύρη χήρα» στο σκαμνί!

Η Θεοδότα Αϊβάζη, γνωστή στο πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα...

Αγγελική Νικολούλη: Τηλεοπτικό σίριαλ τα βιβλία της Ελληνίδας «Μις Μαρπλ»

Η Αγγελική Νικολούλη πυρπολεί, εκτός από την ενημέρωση, και τη μυθοπλασία.

«Οπλα» κατά της γρίπης

❱❱ Η σωστή διατροφή είναι το «κλειδί» για τη βελτίωση του ανοσοποιητικούΑυξήστε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών και πείτε «όχι» στη ζάχαρη και στα… αντιβιοτικά, εάν θέλετε να βγείτε νικητές στη μάχη με το φετινό κρυολόγημα, τις ιώσεις ή τη γρίπη, που αργά ή γρήγορα θα σας απειλήσουν. 

Σύμφωνα με τη δρα Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, για να βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημά μας αρκεί να επιλέξουμε τους καλύτερους συμμάχους μέσα από την τροφή μας.

«Τα σάκχαρα, τα δημητριακά και άλλα αμυλούχα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το ανοσοποιητικό μας καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λπ.). Φαίνεται ότι η παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να μειωθεί ακόμα και 50%. Θυμηθείτε πως, εάν είστε άρρωστοι ή δεν θέλετε να αρρωστήσετε, είναι σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας θρεπτικά συστατικά, όχι ζάχαρη» σημειώνει η δρ Παπαγιαννίδου.

Εκτός από τη βιταμίνη C, που θεωρείται μαγική λύση για τα κρυολογήματα, υπάρχει επίσης και η λιποδιαλυτή βιταμίνη D, η οποία υποστηρίζει την αντιμικροβιακή διαδικασία στο σώμα ρυθμίζοντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Γι’ αυτό είναι πολύ πιο σημαντική από τη βιταμίνη C.

Επιπλέον, ο ψευδάργυρος αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και βοηθά πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Σύμφωνα με έκθεση τον Μάρτιο του 2008 στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Infectious Diseases», συμπλήρωμα ψευδαργύρου μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος από επτά σε τέσσερις ημέρες και τον βήχα από πέντε σε δύο ημέρες. Βρίσκεται στα στρείδια, στο κρέας κοτόπουλου, στο μοσχαρίσιο κρέας, στα αμύγδαλα και στους κολοκυθόσπορους.

Σκόρδο και τζίντζερ

Καλό είναι να τρώτε περισσότερα φυσικά αντιμικροβιακά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, που καταπολεμά τα βακτήρια και σκοτώνει τους μύκητες και τους ιούς.
Το τζίντζερ περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και τον λαιμό. Τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το μέσα λίγο πριν το πιείτε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...