Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

«Αλλαζαν τα φώτα» σε ηλικιωμένους

❱❱ Θύματα της σπείρας ήταν γεροντάκια σε περιοχές της Βορειοανατολικής ΑττικήςΤις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες σκαρφίζονταν τα μέλη συμμορίας που προσποιούνταν τους ηλεκτρολόγους ή τους συντηρητές ασανσέρ για να μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων και να τους «γδύνουν». Διέθεταν τόσο μεγάλο «ταλέντο» στο ψέμα και στην εξαπάτηση, που έπεισαν μια 90χρονη να βγάλει τα σκουλαρίκια της και να τα βάλει μέσα σε ένα πλαστικό τάπερ, ώστε να τα κλέψουν με μεγαλύτερη ευκολία! 

Σε άλλη περίπτωση, ανάγκασαν υπερήλικη γυναίκα να τους παραδώσει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό, λέγοντάς της ότι διατρέχει κίνδυνο… ηλεκτροπληξίας!

Οι συνολικά 10 κατηγορούμενοι και οι συνεργοί τους, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, φέρεται ότι είχαν συγκροτήσει από τον Ιούνιο του περασμένου έτους εγκληματική οργάνωση, η οποία εντόπιζε σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Στη συνέχεια προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος ή τους συντηρητές ανελκυστήρων και έπειθαν τους ενοίκους να τους ανοίξουν τα διαμερίσματά τους, δήθεν για να ελέγξουν εάν υπήρχε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ένας από τους δράστες απασχολούσε με διάφορα προσχήματα τους ηλικιωμένους στην κουζίνα, ενώ οι άλλοι ερευνούσαν τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού και άρπαζαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι η σπείρα διέπραξε συνολικά 14 κλοπές. Κυρίως προκαλούν εντύπωση τα τεχνάσματα που σκαρφίζονταν οι δράστες για να αναγκάζουν τα εύπιστα θύματά τους να τους παραδώσουν και το τελευταίο αντικείμενο αξίας που είχαν στην κατοχή τους. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση μιας 90χρονης, η οποία έδωσε «στο πιάτο» ή, ακριβέστερα, στο… τάπερ τα σκουλαρίκια της, όταν της τα ζήτησαν οι «αετονύχηδες»:

Πήρε τα σκουλαρίκια

«Την 22α/9/2017 και περί ώρα 12.00 είδα έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένω δύο άγνωστους άντρες. Ο ένας εξ αυτών με ρώτησε εάν μπορούν να ανέβουν στο σπίτι μου για να δουν το ψυγείο μου, επειδή μπορεί να επηρεάζει το ρεύμα του ασανσέρ. Κάποια στιγμή ο άνδρας που κοίταζε το ψυγείο ζήτησε να βγάλω τα σκουλαρίκια που φορούσα και να τα βάλω σε ένα τάπερ, ενώ ο δεύτερος ζήτησε να πάει τουαλέτα! Τότε κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά και βγήκα λίγο στη βεράντα. Οταν έφυγαν, διαπίστωσα ότι είχαν πάρει τα σκουλαρίκια μέσα από το τάπερ καθώς και τρία χρυσά βραχιόλια, τρία μονόπετρα, ένα χρυσό ρολόι, μία καρφίτσα με μαργαριτάρια και άλλα κοσμήματα»!

Αλλος ηλικιωμένος περιγράφει στους αστυνομικούς πώς οι δράστες έπεισαν τη σύζυγό του να βγάλει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό, λέγοντάς της ότι θα πάθαινε ηλεκτροπληξία, ενώ μία 80χρονη αναφέρει για το τετ α τετ της με τους επιτήδειους κακοποιούς: «Την 16η/11/2017 και περί ώρα 12.00 ένας άνδρας μού χτύπησε το κουδούνι και, όταν ανέβηκε πάνω, μου είπε: “Τι ωραία που μυρίζει το φαγητό που μαγειρεύετε”! Στη συνέχεια ζήτησε να του πω πού είναι το ταμπλό του ρεύματος και ρώτησε πού ήταν τα χρυσαφικά μου, διότι θα έπρεπε να τα καλύψει για να μη… λιώσουν»!

«Μια μικρή επισκόπηση της δικογραφίας οδηγεί στο εύκολο συμπέρασμα της μεγέθυνσης και γιγάντωσης όποιου αποδεικτικού υλικού» δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, πληρεξούσιος δικηγόρος κάποιων εκ των κατηγορουμένων, και πρόσθεσε: «Κατηγορούμενοι με ελάχιστη ή και καθόλου συμμετοχή αντιμετώπισαν σοβαρότατες κατηγορίες αλλά έμειναν ελεύθεροι μετά την ορθή κρίση του κυρίου ανακριτή και του εισαγγελέα (επτά εξ αυτών) και ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος (με προοπτική στο δικαστήριο να αθωωθεί για τις περισσότερες των πράξεων, καθώς λείπουν τα ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία). Αναμένεται τις επόμενες μέρες να απολογηθεί και ο τελευταίος, με την πίστη ότι θα αντικρούσει πειστικά τις κατηγορίες».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...