Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Εξωσωματική με ένα «κλικ»

❱❱ Οι ερευνητές εντοπίζουν με φωτογραφία ανά 10 ή 20 λεπτά το «καλύτερο» έμβρυοΝέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας κατά 25%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Reproductive BioMedicine Online». Οι ερευνητές χρησιμοποιούν χιλιάδες φωτογραφίες εμβρύων για να εντοπίσουν εκείνο που είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε επιτυχή γέννα. 

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Simon Fishel, εφάρμοσε πειραματικά την τεχνική της στη βρετανική κλινική τεχνητής γονιμοποίησης του Νότιγχαμ. Οπως αποκαλύπτει η έρευνα, που θα παρουσιαστεί διεξοδικά τον Μάιο σε συνέδριο στην Ιταλία, αναλύθηκαν τα ιατρικά δεδομένα 24.000 τεχνητών γονιμοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη νέα τεχνική ή με άλλες μεθόδους και, συγκρίνοντας τα ποσοστά επιτυχίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εφαρμοζόταν η νέα μέθοδος, το ποσοστό επιτυχίας ήταν μεγαλύτερο κατά 25%.

Σε υπολογιστή

Η τεχνική της ομάδας του Fishel προβλέπει τη λήψη φωτογραφιών των εμβρύων ανά 10 ή 20 λεπτά και κατά αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές μπορούν να παρατηρούν την εξέλιξη των εμβρύων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχή εγκυμοσύνη παίζουν η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το έμβρυο, ο τρόπος που διαιρείται και ποια ακριβώς στιγμή συμβαίνει αυτό. Με βάση αυτή την ανακάλυψη η ερευνητική ομάδα αποστέλλει τις φωτογραφίες των εμβρύων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου αναλύονται από ειδικό αλγόριθμο, μέσω του οποίου επιλέγεται το «καλύτερο» έμβρυο.

«Είναι υπέροχο, καθώς η έρευνά μας αποδεικνύει ότι η νέα τεχνική θα φέρει επανάσταση στον χώρο της τεχνητής γονιμοποίησης» δήλωσε ο Fishel, προσθέτοντας ότι η ανακάλυψη είναι προϊόν της έρευνας που άρχισε πριν από 40 χρόνια. «Για να βγάλουμε φωτογραφίες στο παρελθόν χρειαζόταν να βγάλουμε μια φορά την ημέρα τα έμβρυα από τον χώρο στον οποίον αναπτύσσονται, όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο να υποστούν καταστροφές» σημειώνει ο καθηγητής. Με την τεχνική τους, όπως διευκρινίζει ο Fishel, τα έμβρυα μπορεί να φωτογραφηθούν στον χώρο όπου αναπτύσσονται και μάλιστα περισσότερες φορές την ημέρα.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...



Μποζουκια Αθηνα