Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα...

«Στη φάκα» η σπείρα των ΑΤΜ

❱❱ Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε οκτώ Ελληνες και Μολδαβούς, οι οποίοι ανατίναζαν τραπεζικά μηχανήματα σε όλη την Αττική και άρπαζαν μεγάλα ποσάΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Στο «ξεδόντιασμα» της συμμορίας που είχε προκαλέσει «πονοκεφάλους» στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ανατινάζοντας τα ΑΤΜs υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αρπάζοντας κασετίνες με μεγάλα χρηματικά ποσά, προχωρά η Ασφάλεια Αττικής μετά τη σύλληψη οκτώ Ελλήνων και Μολδαβών, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με τα απανωτά περιστατικά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν, έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν παράλληλα σε διαφορές περιοχές της Αθήνας, να προσαγάγουν στη ΓΑΔΑ τους οκτώ υπόπτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαπιστώσει έπειτα από ενδελεχείς έρευνες ότι οι δύο ομάδες δρούσαν παράλληλα για να καταφέρνουν να τινάζουν στον αέρα τα ΑΤΜ και να τσεπώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν ότι η ομάδα των Ελλήνων εντόπιζε τα ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χαρτογραφούσε τον χώρο, εντόπιζε τα τρωτά σημεία των ταμειακών μηχανημάτων και κρατούσε σημειώσεις με ακρίβεια δευτερολέπτου για τις ημέρες και τις ώρες που γινόταν η τροφοδοσία τους από χρηματαποστολές. Στη συνέχεια ενημέρωναν την ομάδα των Μολδαβών, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, ήταν αυθεντίες στη μέθοδο Plofkraak, δηλαδή στις ανατινάξεις με την εισροή μείγματος αερίων.

Μείγμα αερίων

Με τα σχέδια και τις χαρτογραφημένες λεπτομέρειες του χώρου ανά χείρας, οι Μολδαβοί έφταναν τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή όπου βρισκόταν το ΑΤΜ. Διοχέτευαν το μείγμα αερίων με σωλήνες στο εσωτερικό του και προκαλούσαν έκρηξη, με αποτέλεσμα τη διάλυση του θωρακισμένου περιβλήματος, όχι όμως την καταστροφή του εσωτερικού του μηχανήματος που περιείχε τα δύο κουτιά με τα χρήματα, τα οποία άρπαζαν άθικτα.

Η τελευταία καταστροφή ΑΤΜ από τη σπείρα έγινε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Παπάγου, και συγκεκριμένα έξω από ένα ασφαλιστικό γραφείο στην οδό 25ης Μαρτίου, όπου ήταν εγκατεστημένο το μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας. Πάντα με τη μέθοδο της παροχής μείγματος αερίων, οι δράστες κατάφεραν να διαλύσουν το περίβλημα του ΑΤΜ και να αρπάξουν δύο κασετίνες με χιλιάδες ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...